På förhand kändes bortamatchen mot Brighton som en väldigt tuff uppgift, men det blev till slut en ganska bekväm seger. 2-0 blev det till slut i en kamp som vi, efter en svag första kvart, kontrollerade fullt ut.

#1 – Luis Diaz Det har redan skrivits mycket om hur väl colombianen har kommit in i Liverpool och han fortsätter att övertyga. Mot Brighton var han planens bästa spelare och matchens stora behållning, inte bara för att han gjorde det första målet. Han var konstant spelbar ute på sin kant, vågade hela tiden utmana och var den som verkligen fick vår offensiv att vakna. Det var nog skönt för honom att få utdelning igen, för det enda som egentligen saknats från honom i de senaste matcherna är fler poäng och chanserna har verkligen inte saknats. Han är väldigt bra på att skapa lägen, tar sig ofta in i straffområdet och är avig i sina offensiva räder. Vi kommer att få stor nytta av Diaz, det är det ingen tvekan om, och det är imponerande att se hur snabbt våra offensiva nyförvärv kommer in i laget. Jota slog igenom direkt, samma sak nu med Diaz. Han har för övrigt vissa likheter med annan sydamerikansk Luis i sitt spel, som även han slog igenom direkt när han kom efter en januaritransfer, det är ett gott betyg.


#2 – Månadens spelare Härom dagen blev Joel Matip välförtjänt utsedd till månadens spelare i Premier League, ytterligare ett kvitto på vilken fin säsong vår mittback gör. Han är stabil i defensiven, har ett perfekt samspel med Van Dijk och till det kan man lägga att han är ett hot offensivt, vilket vi fick se prov på igår. Passningen fram till Diaz mål var vacker att se, i precis rätt yta och med en precision som gjorde att det bara var för vår colombian att sätta huvudet till. Matip har nu startat sju matcher i ligan sedan vi gick in i 2022, vi har vunnit alla och bara släppt in två mål, samtidigt har Matip gjort ett mål och spelat fram till två. 30 år gammal är han bättre än någonsin, att han fått vara skadefri hela säsongen, hittills, spelar såklart in. I veckan kom det rykten om att Joe Gomez är intresserad av att söka sig vidare till en ny klubb under sommaren och det är inte svårt att förstå, för den mittbacksuppsättning vi har nu är starkare än på evigheter och engelsmannen börjar komma in i en ålder där han behöver spela.

#3 – Ingen utvisning Den händelse i matchen som blev mest omdiskuterad var det som skedde i samband med målet, där Sanchez i Brightons mål sänkte Diaz i en misstajmad utrusning. Efter VAR-koll fick Sanchez vara kvar på planen och med mina, visserligen färgade ögon, såg det ut som ett stort felbeslut. Diaz utsätts för står fara av målvakten och det var en ren tur att det inte blev en hjärnskakning i samband med kollisionen, även om bollen nu gick i mål känns det helt orimligt att Sanchez ska klara sig helt utan bestraffning. Om nicken hade gått i stolpen hade det, tveklöst blivit både straff och utvisning, då man hade kunnat klassa det som målchansutvisning, men nog var det farligt spel som Diaz utsattes för? Sanchez kommer i fart, sätter upp både handen/armen och benet/knät mot ansiktet på vår anfallare, som också kommer i hög fart och dessutom har fokus på bollen. Det hade kunnat sluta illa, nu hade vi tur att det inte gjorde det, men det är svårt att greppa hur VAR kan låta bli att bestraffa den här sortens aktioner. Vi har sett det förut att man släpper situationer där spelarnas säkerhet äventyras, bara i matcher som vi spelat har vi Pickfords och Kanes överfall tidigare och nu det här. Vad är syftet med det här systemet om man inte delar ut röda kort till satsningar där spelare riskerar att skadas?

3 kommentarer
  1. Hur det inte blev utvisning visar att VAR inte fungerar alls. Sån tur att han inte blev skadad och hur kunde han inte bli det. En annan hade dött på direkten.

    • Ja, det är inte helt enkelt att förstå hur användandet av VAR går till. Eller, egentligen är det väl de som sitter och bedömer bilderna som är problemet. Det hade varit bra för ligan tror jag om de hade fått förklara VAR-besluten, åtminstone i efterhand, för att förklara för oss som tittar vad det är de ser som vi inte ser.

    • Håller med vad Niva sa i studion, ju mer man kikar på det desto värre ser det ut. Tror domaren tar det för mildare spel då det är armen som träffar ansiktet istället för benet. Helt horribelt agerande av målvakten och ännu horriblare agerande från VAR.

Kommentarer är stängda.