Divock Origi frälste Liverpool på tilläggstid och tog laget uppåt i tabellen.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Lyckades få fingrarna på bollen framför en framstörtande Adama Traore på hemmalagets hetaste chans i matchen. Utöver det kvick ut från linjen för att plocka Wolves långbollar i djupled, som förövrigt höll riktigt låg kvalité. Totalt ett skott på mål mäktade man med mot Becker.

Trent Alexander-Arnold 7

Solid försvarsinsats mot den kvicke lurige Aït-Nouri. Levererade som vanligt i sin playmaker-roll med flera fina krossbollar och hade ett volleyförsök som gick över i första, men där intentionen såg ut att vara att hitta en fri Mané på bortre stolpen.

Joel Matip 7

Visade riktiga brassetakter och dribblade sig faktiskt både upp och förbi Wolves mittfältare gång efter annan. Levererade därefter en bra passning till lagkamrat i en ännu finare position. Annars väldigt stabil defensivt där han fångade upp många bollar som sista gubbe. Hade inga större problem med Hwang.

Virgil van Dijk 7

Hade lite mer problem än vanligt att hålla koll på framförallt Adama Traore. Nollan hölls dock intakt, och van Dijk låg även bakom den långa diagonala krossbollen som öppnade upp för vinstmålet.

Andrew Robertson 6

En av Liverpoolspelarna som satte i handbromsen på Adama Traore så fort han fick upp speeden lite grann. Lyckades hålla sig på gränsen fram tills den 66:e minuten då det gula kortet flög upp. Kom ofta på överlappen och kunde blivit ett assist även denna match, men passen nådde inte hela vägen fram till Mané eller Salah framför mål.

Fabinho 6

Hårt arbete med att stänga ner Wolves kontringsförsök. Slarvade dock ut lite bollar över linjen och var inte som mest nyttig när matchbilden var att försöka luckra upp ett tätt lågt försvar.

Thiago 8

Oerhört bra på att vinna boll och Liverpools offensiv inleddes allt som oftast efter en vass Thiago-aktion i situationen innan. Tongivande spelare åt båda håll.

Jordan Henderson 6

Hittade inte riktigt ytorna för att hota och det kändes också som att orken tröt lite grann i andra efter många matcher på kort tid, och en urladdning i derbyt senast. Utbytt.

Mohamed Salah 7

Tuff fight att ta sig förbi Wolves vänsterkant och snuvades på ett vackert mål av Saiss. Visade dock sin klass i matchens slutskede genom att utnyttja en sällsynt öppen yta och få in bollen till Origi. Matchavgörande sekvens av en spelare som gör just det, avgör matcher.

Sadio Mané 7

Svårt att hitta ytor initialt, men fick se mer boll när han på ett smart sätt droppade ner i planen istället. Hade en bra chans att avgöra matchen mot slutet men en jätteräddning av José Sá höll honom utanför målprotokollet.

Diogo Jota 5

Kunde inte ta tillvara på en målbur som saknade målvakt, och hade en nick tidigare i matchen som smet utanför stolpen. Kändes lite påverkad av att bli utbuad av sin gamla hemmaarena och tog inte rätt beslut i samma utsträckning vi är vana vid.

Divock Origi (in istället för Henderson minut 68) – 8

Visade att han hade något lurt på gång innan han med oerhörd kyla stänkte in bollen i nät på tilläggstid. Snacka om joker!

Alex Oxlade-Chamberlain (in istället för Jota minut 82) – N/A

Gjorde inget större avtryck i matchen.

James Milner (in istället för Salah minut 90+6) – N/A

Säkrade vinsten med en lång och härlig rensning.


Vår Man of the Match: Thiago

1 kommentar
  1. Min reflektion efter Everton-matchen var att det var så jäkla skönt med matcher där man slipper sitta och hoppas på Origi-magi i slutminuterna. Men det går ju inte att komma ifrån att de matcherna har sin charm trots allt! 😅
    Matchen i stort tyckte jag präglades av lite oskärpa i passningsspelet matchen igenom. Lite, lite felkalibrerat och reaktionerna var hela tiden en tiondel senare än vanligt. Det följde med i försvarsspelet där vi tvingades till att chansbryta/kapa för att inte hamna på efterkälken.
    Mycket av det som händer under dec/jan kommer att handla om hur starka vi kan vara mentalt och fortsätta lita på gruppens kapacitet. Det kommer nog att komma fler matcher av det här slaget då vi inte är helt på topp. Då gäller det att orka fortsätta och tro på det ända in i kaklet. På samma vis som vi klarade så galant under mästerskapssäsongen.
    Skönt att vi klarade av det mot Wolves. Förhoppningsvis väckte det goda minnen från förr i gruppen!

Kommentarer är stängda.