Det satt långt inne, men i matchens allra sista stund avgjorde Liverpool bortamatchen mot Wolverhampton och matchhjälte blev ingen mindre än Divock Origi.

#1 – Missen Man får inte många chanser mot ett lag som Wolverhampton, de försvarade sig lågt med många spelare bakom bollen och såg till att våra anfallare inte fick några ytor att jobba på. Det kom dock en chans i den andra halvleken, det var nästan mer än en chans, det var ett mål vi bjöds på av Wolves portugisiske målvakt. Diogo Jota fick med sig bollen och fick springa ohotad mot målet, det enda som stod mellan honom och ledningsmålet var två desperata försvarsspelare, som trängde ihop sig på mållinjen. I stället för att enkelt rulla in bollen i mål valde Jota att gå på kraft, försvararen hann inte undan, ett givet mål var förlorat. Jotas miss var oerhört svag, han hade all tid i världen att bara rulla in bollen i öppet mål. Länge såg missen ut att bli väldigt kostsam.


#2 – Divock Origi Vi har sett det förut, belgaren kommer in i slutskedet av en match för att ge lite extra tyngd framåt och innan matchen är över står han som hjälte. Målet mot Everton härom året är en klassiker, han hade ett sent avgörande mot Newcastle samma år, på vägen mot CL-vinsten avgjorde han semifinalen och stängde finalen. Hans senaste mål för oss var ett klackmål i cupvinsten mot Preston. Divock Origi gör de stora målen, samma visa var det idag. Matchen var nästan över när Salah ryckte sig loss på kanten, stannade upp och spelade in till en felvänd Origi. En snabb vändning, ett välplacerat avslut, sedan var vi i serieledning.


#3 – Första uddamålsvinsten Ett problem vi haft den här säsongen är att vi tappat poäng i alla matcher som varit resultatmässigt jämna, alla matcher vi vunnit i ligaspelet har varit med god marginal. Det här var den första ligavinsten där säsongen som vi tog med ett måls marginal, den första ligamatchen vi vann som levde hela vägen fram till slutsignalen. Innan den här matchen hade vi en tvåmålsseger, resterande vinster var större. Jag tror det betyder mycket för laget att få vinna en riktigt tajt match, att få ta en skitseger. Det går inte att göra fyra, fem mål i varje match, även om det känts så på sistone, det gäller att kunna ta tre poäng även de dagar då bollen inte vill in. Idag visade vi att vi kan vinna även den här typen av matcher, enormt viktigt.

2 kommentarer
  1. Jag gillar Jota otroligt mycket , men, och ett stort MEN , det är otroligt svagt av Jota att inte vara kyligare i det läget. Sen är Tiago MOM för mig , han var riktigt bra i dag.

    • Jag håller med om att Thiagos prestation idag stack ut. Tajmingen i passningar och brytningar var stundtals lysande.

Kommentarer är stängda.