Liverpool vilade nästan hela den ordinarie startelvan och svepte hem alla poäng i Champions League-gruppen, den första engelska klubben någonsin som lyckats med den bedriften.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Fick flaxa till när Minamino missade bollen på baklängesmålet. Klev dock fram och plockade ett friläge av Kessie i slutet av matchen. Kaptenen för kvällen fick vinna i och med den räddningen.

Neco Williams 7

Lyckades spela sig ur flera situationer och hade en hög energi i benen matchen igenom.

Nathaniel Phillips 7

Stod för matchens godbit genom att Cruyff-finta bort två Milan-spelare vid eget straffområde. Stark i luftrummet och lyckades avvärja det lilla hemmalaget lyckades skapa offensivt.

Ibrahima Konate 8

En koloss som inte gick att ta sig förbi, mycket på grund av bra spelförståelse men också på grund av grym fysik i närkamper. Var numret större än Zlatan matchen igenom.

Kostas Tsimikas 7

Likt Neco på andra kanten så spelade greken sig ur pressen trots tighta situationer emellanåt. Fyllde på i offensiven när han fick chansen.

Tyler Morton 7

Kändes inte direkt tagen av stundens allvar, och klackade(!) fram en passning en bit utanför eget straffområde för att lösa en knivig situation, snacka om självförtroende av 19-åringen.

Alex Oxlade-Chamberlain 8

Mycket fina egna initiativ från Ox som tog flera skott utifrån, varav ett ledde fram till kvitteringsmålet. Den fina formen från tidigare matcher fortsätter och fick spela ännu mer offensivt mot slutet.

Takumi Minamino 7

Riktigt bra på att sätta press när Milan hade boll och visade en sund aggressivitet. Missade däremot att rensa bort bollen vid hörnan som ledde fram till målet.

Mohamed Salah 7

Behövde inte direkt förta sig och kunde spela på en betydligt lägre växel än normalt. Målskytt i vanlig ordning. Inga konstigheter.

Sadio Mané 7

Lite ojämn initialt med att behålla bollen. Stressade däremot Tomori till misstag, som gav Origi chansen att göra mål. Kasserade ytterligare en vinst i Champions League, och kunde kliva av med dryga halvtimmen kvar.

Divock Origi 8

Byggde vidare på buzzen från avgörandet senast. Spelade med stort självförtroende och när han fick bollen vid fötterna så anade man alltid att något skulle hända. Kvick att reagera vid målet dessutom.

Naby Keita (in istället för Salah minut 64) – 7

Välkommen återkomst. Stod främst för finurliga kombinationer för att ta sig loss mot offensiva utflykter.

Joe Gomez (in istället för Mané minut 65) – 7

Också tillbaka i spel och fick göra minuter som högerback. Bombade på rätt bra offensivt och skötte sin defensiva insats fläckfritt.

Fabinho (in istället för Origi minut 80) – N/A

Städade upp på mitten och säkrade vinsten.

Max Woltman (in istället för Williams minut 90+3) – N/A

Kan skriva i sina memoarer att han debuterade för Liverpool på San Siro. Inte illa.

Conor Bradley (in istället för Minamino minut 90+3) – N/A

Game, set, match.


Vår Man of the Match: Ibrahima Konaté