En match med två ansikten slutade i avancemang till Champions League-final. Den 3:e på 5 år.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Chanslös vid de två inledande baklängesmålen. Stod sedan för en utslagsgivande frilägesräddning mot Lo Celso som hade kunnat göra uppförsbacken brant minst sagt. Näst intill sysslolös efter paus.

Trent Alexander-Arnold 6

Huvudlösa passningar och enorma bjudningar i försvaret avlöpte varandra första 45. Betydligt bättre efter paus och passade fram till mål med sin vänsterfot.

Ibrahima Konate 6

Tjongade iväg bollen mycket under första halvlek både under och utan press. Växte in i matchen med laget i övrigt och gav Trent lite välbehövligt extra understöd.

Virgil van Dijk 8

Hade ordentligt med situationer att städa upp efter sina lagkamrater som ställde till med både det ena och andra. Visade vägen genom att få kontroll på bollen och vinna närkamper.

Andrew Robertson 6

Inte tillräckligt påkopplad i försvarsspelet när han blev överlistad lite väl enkelt två gånger på raken. Lyfte sig ordentligt efter en trolig hårtork av Klopp i paus. Började framförallt hitta rätt adress med sina passningar istället för att kasta iväg bollen på en felvänd Mané.

Fabinho 7

Tuff, tuff, tuff första halvlek där han inte kom rätt i varken närkamper eller positionsspel, vilket van Dijk betonade väldigt tydligt. Målskytt efter paus med ett oväntat avslut mellan benen på Rulli som verkligen banade väg för vändningen.

Naby Keita 7

Kom inte alls upp till sin standard och höll på att assistera Villarreal till ett baklängesmål faktiskt. Visade dock karaktär som lyfte sig själv i kragen. Under den andra halvan var Naby stundtals briljant med att luckra upp hemmalagets försvar och hitta ut till Trent på kanten.

Thiago 7

Kom inte alls med i spelet inledningsvis vilket skadade Liverpools spel väldigt mycket. Kunde inte hitta fram med sina passningar som antingen fastnade på vägen fram eller inte höll tillräckligt hög precision. Mycket bättre på detta sista 45 och en av de tongivande spelarna bakom den stora scenförändringen.

Mohamed Salah 6

Hamnade ofta i mitten av bikupan som hemmalaget visade upp, och dessutom med bollen tjongad mot huvudet istället för på fötterna. Detta passade inte egyptiern alls som förlorade i princip alla dueller. Öppnade dock upp matchen med ett fint assist fram till Fabinho. Hade bud på flera kontringsmål men var iskall framför mål.

Sadio Mané 8

En av få spelare som tog fighten i första och lyckades vinna lite närkamper. Fick oerhört många sparkar i bakhasorna matchen igenom men studsade upp igen som om inget hänt – imponerande fokus och disciplin. Visade klass när han kontrade in ledningsmålet på näst intill egen hand.

Diogo Jota 5

Sprang åttor runt Albiol och Pau Torres i hopp om att kanske få tag på bollen nån gång. Fick inte mycket hjälp distributionsmässigt dock med mycket hopplösa höjdare rakt upp i luften.

Luis Diaz (in istället för Jota minut 45) – 9

Förändrade matchbilden nästan på egen hand, så kändes det åtminstone. Sprakande snabbhet, ständigt het både framför mål samt ute på kanten, och dessutom målskytt. Wow.

Jordan Henderson (in istället för Keita minut 79) – N/A

Visade pondus och självförtroende. Tog tag i bollen och assisterade sånär till mål direkt.

Kostas Tsimikas (in istället för Robertson minut 80) – N/A

Firade mål som avbytare och höll full koll på försvarsspelet efter sitt intåg.

Curtis Jones (in istället för Thiago minut 80) – N/A

Höll på att hänga en kasse direkt men Rulli knep det längsta strået med ett långt ben.

James Milner (in istället för Fabinho minut 84) – N/A

Shaken not stirred. Milner, James Milner.


Vår Man of the Match: Luis Diaz