Liverpool stod för en av säsongens bästa insatser när Porto städades av med storsiffror på bortaplan ännu en gång.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Länge helt sysslolös när laget framför höll hemmalaget långt (långt långt) från mål. Slog några mackor framåt med grym precision. Fick tyvärr lite retligt släppa in en nick från nära håll mot slutet av matchen.

James Milner 7

En gedigen arbetsinsats med mycket löpande upp och ner när Trent var hemma på Merseyside. Slog till med ännu ett assist i äkta Champions League-anda. Ingen start i CL utan ett assist från James Milner. Så är det bara.

Joel Matip 8

Mäkta imponerande på att vinna bollen högt upp i planen och behövde inte direkt förta sig defensivt för att säkra poängen.

Virgil van Dijk 7

Likt Matip kändes det lite som en walk in the park stundtals. Handlade snarare om att hålla igång passningstempot från backlinjen än att faktiskt behöva försvara. I andra blev det lite mer närkampsspel och det passade inte van Dijk sämre direkt.

Andrew Robertson 9

Studsade tillbaka efter magplasket senast med en helt lysande insats. Pumpade upp och ner på sin vänsterkant och gav inte någon på Portos högerkant en suck. Samspelet med Jones och Mané var på en helt annan nivå än motståndet.

Fabinho 8

Dammsugare på mittfältet och återigen en mänsklig vägg. Väldigt brytningssäker matchen igenom, tog rätt beslut i rätt situation och visade prov på otroligt bra passningsspel.

Jordan Henderson 7

Bra samspel med Salah och Milner med flera fina triangelkombinationer. Testade också Costa med en fin frisparksvariant. Fick slutligen chansen att vila upp sig inför helgen med dryga tjugo kvar.

Curtis Jones 9

Fullkomligt lysande. Tog konstant egna initiativ, gjorde kraftfulla löpningar, täckte boll på egen hand och var faktiskt mer eller mindre inblandad i alla fem mål ikväll. Hans bästa insats i Liverpool-tröjan.

Mohamed Salah 8

Porto-försvaret visade så mycket respekt för Salah att dom gav honom både extra yta på kanten och ett vidöppet mål att näta i. Betydligt mer fokuserad och klinisk i avslutningarna ikväll jämfört mot Brentford senast.

Sadio Mané 7

Spelade på den mycket starka vänsterkanten och var en bidragande orsak till Liverpools dominans. Däremot lite ojämn i själva utförandet emellanåt, men fick till slut även han ett öppet mål att lägga in bollen i.

Diogo Jota 7

Gjorde nästan allt för att inte göra mål mot sin gamla klubb. Förstatouchen svek honom vid flera tillfällen och var inte klinisk nog framför mål helt enkelt. Tog dock så mycket öppnande löpningar för sina lagkamrater och det förtjänar han såklart kredd för.

Joe Gomez (in istället för Milner minut 66) – 5

Svajigt inhopp. Lät bollen studsa istället för att ta initiativet i situationen, tappade markering framför mål och ställde till det lite i passningsspelet. Nu gick det ju rätt bra ändå men inhoppet var rätt svagt från Gomez sida.

Roberto Firmino (in istället för Salah minut 67) – 8

Var verkligen på spelhumör i sitt inhopp vid läge 3-0 och stod både för flera läckra dribblingsförsök, lite klackar, sin patenterade ’no look pass’ och just det, han rullade dessutom in två bollar bakom stackars Costa i mål. Si Señor.

Takumi Minamino (in istället för Mané minut 67) – 6

Adderade löpmeter och höll sig ur skottlinjen när Firmino gjorde mål nummer fem.

Alex Oxlade-Chamberlain (in istället för Henderson minut 73) – 6

Energi i mängder.

Divock Origi (in istället för Jota minut 88) – N/A

Fick ge Jota en ovation från sin tidigare hemmaarena.


Vår Man of the Match: Curtis Jones

1 kommentar
  1. Otroligt roligt att se Jones i form som man nästan hade glömt bort lite efter Eliotts intåg. Säger något om vilken kvalitet som finns i truppen. Ser ljust ut för söndag!

Kommentarer är stängda.