Vi betygsätter Liverpool-spelarna efter den stabila vinsten i ligapremiären mot Norwich.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 8

Starka handskar motade både Pukki från relativt nära håll i första halvlek, samt från ännu närmre håll mot slutet efter en remarkabel följd av räddningar. En vägg kort och gott.

Trent Alexander-Arnold 8

Uppmärksam i försvarsspelet och tog faktiskt ett allmänt stort ansvar bakåt vilket var kul att se. Mycket bra presspel dessutom och ett väl avvägt passningsspel som bland annat ledde fram till öppningsmålet. En allround väldigt fin insats.

Joel Matip 8

Riktigt bra på att läsa spelet och spelade väldigt förtroendeingivande matchen igenom. Vågade sig ut på en del offensiva utflykter dessutom och uppspelen var det inte heller något att anmärka på. Må han vara skadefri.

Virgil van Dijk 7

Rösten var tillbaka och den ständiga kravbilden att lagkamraterna alltid ska vara på tå. Spelade lugnt och metodiskt för att komma in i tempot. Inte riktigt där fartmässigt än men de långa svepande uppspelen kände vi igen!

Kostas Tsimikas 7

Många ögon på sig av naturliga skäl. Härlig uppfinningsrikedom i offensiv riktning och fick dessutom en örfil från Milner, bara en sån sak. Blev lite trött mot slutet och bortryckt lite väl enkelt i ett par närkamper. Men på det stora hela en riktigt lovande debut.

James Milner 7

Klassisk Milner-match, spel på gränsen ständigt och ett tidigt gult kort som ett brev på posten. Kom in i tempot efter paus och gav genom sin uppoffrande spelstil plats åt framförallt Keita offensivt.

Naby Keita 7

Bra i presspelet och alltid mån om att hitta kreativa lösningar att låsa upp Norwich-försvaret.

Alex Oxlade-Chamberlain 6

Energin och viljan fanns definitivt där utan att riktigt hitta fram till något konstruktivt i sista tredjedelen.

Sadio Mane 7

Väldigt rörlig och energifylld i djupet gång efter gång. Ett imponerande rapp i steget faktiskt och skapade oreda i Norwich-försvaret. Märks att vilan under sommaren gjort honom gott.

Mohamed Salah 9

Stark i kroppen, snabb i djupet och 1 mål plus 2 assist i poängprotokollet, även fast den ena assisten nog inte var helt frivillig. Salah fortsätter leverera i Liverpool-tröjan och mot Norwich.

Diogo Jota 7

Hade inte särskilt mycket att jobba med initialt men lyckades på något sätt nosa sig till mål. Rapp som en kobra när chansen väl dök upp och med i målprotokollet.

Fabinho (in istället för Oxlade-Chamberlain minut 61) 7

Mycket boll gick genom brassen efter hans intåg, också en j*vel på att få fatt i bollen.

Roberto Firmino (in istället för Jota minut 61) 7

Så bra på att hitta ytor och kom med i målprotokollet direkt. Fin start på säsongen.

Harvey Elliott (in istället för Keita minut 83)

Såg pigg ut i sina korta minuter på planen. Var definitivt på samma våglängd som Salah och Firmino.


Vår Man of the Match: Mohamed Salah

1 kommentar
  1. Milner får extra poäng för handslappen på Tsimikas. Typ, en bra första halvlek duger inte. Här förväntar vi oss 90+. Precis efter att greken gjort en sjuk nedtagning på kortlinjen och försökte vara kreativ.
    ”Bra! Men inte bra nog”! Milner är kung.
    Ox tycker jag visade upp en mer mogen sida och jagade inte avslut för att visa upp sig. Skulle kunna dra mig hela vägen till att säga att han närmar sig Jones i mogenhet faktiskt. Med all allvarlighet i det.

Kommentarer är stängda.