Det är inte långt kvar till Liverpools ligapremiär mot Norwich på Carrow Road, närmare bestämt senare ikväll kl 18:30. För att du ska vara helt förberedd inför vad som komma skall så följer härmed ett svep på vad man kan förvänta sig från oss framöver.

Sprillans ny säsong, ny sajt och nytt innehåll på Totaal Liverpool. Vi kommer med andra ord göra om lite i upplägget på sajten, där gårdagen faktiskt var startskottet för vårt nya fokus bakom ridån. Anledningen bakom detta skifte är både för att ha att behålla suget att skapa nytt inspirerande innehåll, känna att vi fortsatt har förmågan att vara innovativa, samt sist men inte minst att medielandskapet runt omkring oss har förändrats avsevärt. När vi lanserade sajten 2009 så fanns det inte särskilt många som rapporterade Liverpool eller ens samlade de mest trovärdiga transferryktena. Nu däremot kryllar det av internationella och nationella nyhetssajter som gör detta både bättre, men framförallt snabbare än vad vi mäktar med. Lägg därtill framfarten för sociala medier och antalet initierade journalister som pumpar ut initierade källor på Twitter varje timme. Vi behöver helt enkelt göra något nytt för att sticka ut, och fokusera på det som gör oss unika.

Hur ser då det nya upplägget ut? Vår grundidé och mission är att fokusera på färre men mer kvalitativt innehåll för dig. Ska vi snacka mer konkret så kommer det se ut typ såhär.

  • Dagen innan match blir det vad vi kallar för ”Totaal koll” på laget vi möter. I denna kommer vi presentera kort status kring Liverpool, och våra tankar runt den troliga startelvan, plus en kommentar runt svaren vi fått från våra motståndare. Det första inlägget i den här serien publicerades igår av Tomas – Totaal koll: Norwich City.
  • På själva matchdagen kommer vi ersätta de gamla matchrapporterna med en matchtråd på Reddit – där man kan diskutera innan, under och efter matchen. För att nå snacket inför ligapremiären, klicka här. Vi kommer såklart även twittra våra matchtankar i vanlig ordning via @TotaaLiverpool plus vår stjärntwittrare @TomasNygren såklart.
  • Efter matchen kommer vi fokusera på spelarbetyg i en lite ny skepnad – spana gärna in den senare ikväll. Det kommer även dyka upp ett helt nytt koncept som vi kallar för ”Matchsnackisar” och dessa kommer i regel publiceras dagen efter match, men kan ibland komma redan samma dag, lite beroende på när Liverpool spelar.
  • Mitt emellan det löpande matchfokuset så kommer vi ha krönikor och olika typer av analyser där vi går lite mer på djupet och skapar unikt TL-exklusivt innehåll. Där ingår såklart även TL-podden som många av er lyssnar på varje månad.

Stay tuned och YNWA.