Efter en total utskåpning stod Liverpool som segrare på Old Trafford, 5-0 var en seger som antagligen varit ännu större om vi inte slagit av på takten i samband med utvisningen på Pogba.

#1 – Resultatet Matchens stora snackis var såklart slutresultatet, att vi skulle vinna var i sig ingen skräll, men att vi skulle få se en sådan överkörning var det nog inte många som trodde. United hade en halvchans i inledningen, sedan kom Keitas ledningsmål och krossen inleddes. Vi spelade rakt, effektivt och tog chanserna när de kom, samtidigt som vi inte gav United några chanser att komma in i matchen. Förutom en period i mitten av den första halvleken var det bara ett lag på planen och när Salah gjorde vårt femte mål under inledningen av den andra halvleken började arenan att tömmas.


#2 – Naby Keita Han fick en hel del, befogad, kritik för sin insats mot Atletico Madrid i veckan, han hade då problem att komma rätt i sin defensiv och träffade inte heller i presspelet. Mot United gjorde han sin kanske bästa insats sedan han kom till oss. Han gjorde inte bara mål, igen, utan dominerade på mittfältet och var i allra högsta grad bidragande till att det här blev en så pass bekväm eftermiddag. Det råder ingen tvekan om att det finns mycket fotboll i Keita, han har dock haft svårt att hitta rätt roll hos oss, delvis på grund av alla skador som gäckat hans Liverpoolkarriär. Igår kom han rätt in i det från start och visade vilken fin spelare han är, med fler insatser på den här nivån har han goda chanser att få ett nytt kontrakt.


#3 – Skadorna Men det var ju det där med skadorna, för tyvärr fick Keita lämna planen alldeles för tidigt. Den här gången var det en vansinnestackling från Pogba som förstörde för matchens första målskytt, såklart otroligt tråkigt. Keita hade verkligen mått bra av att få spela kontinuerligt ett tag nu, något han med stor sannolikhet fått göra om han inte skadat sig, då hans insats verkligen var ett steg i rätt riktning. Nu börjar listan över våra skadade mittfältare bli oroväckande lång. När vi avslutade matchen igår hade både Milner och Keita gått ut med skavanker, redan innan hade vi Thiago, Fabinho och Elliot på skadelistan. Det börjar bli tunt i truppen nu, vi får verkligen hoppas att skadorna från gårdagens match inte var så allvarliga och att vi snart får tillbaka Thiago och Fabinho. December-Januari närmar sig och då behöver vi en bred trupp.