”Underbart, härligt, wow”, utbrast Tommy Söderberg med jämna mellanrum under sin tränarkarriär. Söderbergs uttryck skulle kunna vara ett neutralt omdöme om matcherna mellan Liverpool och Manchester City.

Kontrasten från en match till en annan måste ha varit enorm för City. Från att ha mött Diego Simeones smarta/praktiska/defensiva/kritiserade/patetiska 5-5-0-system till att möta ett alltid lika offensivt Liverpool.

Liverpool och City har båda backlinjer som alltid står högt. Pressade motståndarbollhållare brukar inte kunna utnyttja de höga backlinjerna särskilt framgångsrikt, men dagens match mellan Liverpool och City utvecklades i princip till en duell om vilket lag som kunde få till bäst djupledsspel.

City var klart bäst i första halvlek, medan Liverpool hade betydligt bättre skärpa i djupledsspelet under den andra efter att Jürgen Klopp väckt laget i halvtid. Klopp måste vara besviken över hur laget genomför den första halvleken. Man stressade för mycket i spelet med boll, gav bort bollen för enkelt och utnyttjade inte de enorma ytorna bakom Citys backlinje.

* * *

Alisson har överträffat sig själv på sistone. City-matchen var inget undantag. När brassen är i storform är han till och med svår att överlista på frilägen.

* *

För några år sedan var City ett skickligt lag som saknade intensitet, men de senaste åren har de utvecklats åt att bli lite mer som Liverpool, medan Liverpool har utvecklats mer åt City-hållet. Nu liknar de två lagen mer varandra än någonsin tidigare. I första 45 hade LFC problem med Citys intensitet, vilket inte fanns på världskartan för bara ett par år sedan.

* * *

Liverpool gör alltså ingen jättematch över 90 minuter, men tar ändå 1 poäng i säsongens svåraste bortamatch. Det i sig är imponerande.

Likaså fortsätter jag att imponeras av Klopps tilltro till sin offensiva spelidé och matchupplägg. Det finns uppenbarligen ingen motståndare som kan få honom att rubba sina fotbollsprinciper.

* * *

Luis Diaz briljanta insats mot Benfica gjorde nog att många hoppades få se honom från start mot City, men Klopp satte sin tilltro till mer rutinerade spelare. Det går att förstå Klopps beslut, det är dock bara en tidsfråga innan Diaz startar den här typen av matcher, var så säkra.

* * *

Slutligen. Vilken underhållning vi bjöds på. Underbart, härligt, wow. Ni ser vi till att vinna den här j*vla ligan igen.