Liverpool malde ner Gunners på Anfield och vann övertygande.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Inte särskilt mycket att göra men tog både en chans från Aubameyang med stortån och räddade också ett långskott från Partey som kunde skapat nerv i matchen.

Trent Alexander-Arnold 8

Förtroendeingivande prestation av en spelare i form. Lade bland annat frisparken som gav Liverpool ledningen och avslutade tillställningen med en perfekt avvägd passning till Minamino på bortre stolpen. Klass.

Joel Matip 7

Stabil insats utan att ha särskilt mycket att göra defensivt. I brist på annan utmaning så gav han sig ut på offensiva äventyr när tillfälle gavs i senare skede av matchen.

Virgil van Dijk 7

I vanlig ordning en fin defensiv speluppfattning och osade faran innan den dök upp. Trygg i passningsspelet och vann de viktiga närkamperna.

Kostas Tsimikas 7

Inte riktigt på samma våglängd som Mané inledningsvis men fick sakta men säkert igång samarbetet och var hjärnan bakom en av matchens hetaste chanser i första halvlek. Testades inte särskilt mycket defensivt och spelade oftast enkelt.

Fabinho 9

Framåtlutad och vågade kliva upp i press när det behövdes för att vinna bollen högt. Så ofta på rätt plats vid rätt tillfälle och gjorde en jättematch på mittfältet. Likt Gandalf i Sagan om ringen så tog sig ingen förbi brassen.

Thiago 8

Väldigt säker i passningsspelet och hittade ofta fram med den flacka raka bollen i djupled till anfallstrion framförallt. Hade ett volleyskott på mål som ställde till oreda för Ramsdale.

Alex Oxlade-Chamberlain 7

Riktigt pigg och bra driv i steget. Väldigt Lallana-esq i sitt presspel och var inte rädd att störta framåt för hemmalaget. Lite bristande kvalité i beslutsfattningen i offensiv tredjedel men var ett konstant hot mot sin gamla klubb.

Mohamed Salah 8

Nosade sig fram till chanser under både halvlekarna och hade ett övertag på Tavares utan att riktigt ta sig förbi hela vägen i en-mot-en. Blev efter paus läckert framspelad av Mané på bortre stolpen och hjälpte sedan till att skapa ett annat mål på bortre stolpen. Poängskörden fortsätter.

Sadio Mané 8

Vann frisparkar på rullande band efter en tuff batalj med flertalet Arsenal-spelare, däribland Tomiyasu. Annars var det offensiven som sprakade från senegalesens sida. Avslutade kreativt och hittade sätt att lösa upp Arsenals försvarsspel genom att göra mål nummer ett och vara inblandad i två mål till. Stark insats.

Diogo Jota 8

Om Ox var Lallana i presspelet så var Jota definitivt Firmino i sitt. Väldigt många uppoffrande löpningar i defensiven, vid ett tillfälle var han till och med nere vid egen hörnflagga för att hjälpa till. Visade också iskyla framför mål och var en jätteräddning från ytterligare ett mål. Riktigt bra.

Jordan Henderson (in istället för Oxlade-Chamberlain minut 76) – 7

Viftade på bollen konstant och bibehöll Liverpools övertag och tryck i matchen.

Takumi Minamino (in istället för Jota minut 76) – 7

Gjorde mål med sin första touch i matchen. Tog annars vid efter Jota med ett bra intensitet i de högt pressande löpningarna.

Tyler Morton (in istället för Thiago minut 84) – N/A

Debuterade i Premier League och gjorde det säkra före det osäkra.


Vår Man of the Match: Fabinho

2 kommentarer
  1. Kan hålla med om betygen , men Oxen borde ha en 8:a.

    • Inte jag som har skrivit betygen, men kan hålla med grabbarna om 7:a på Ox. Tycker att han var magnifik i presspelet men hade alldeles för många felpass/felbeslut med boll för att kunna förtjäna högre betyg än 7:a.

Kommentarer är stängda.