Liverpool FC status

Frånvaroläge: Elliot(långtidsskadad), Milner(skadad), Firmino(skadad), Jones(skadad), Keita(skadad), Gomez(skadad), Robertson(skadad, osäker, troligen redo), Henderson(skadad, osäker)
Trolig startelva (4-3-3): Alisson Alexander-Arnold, Matip van Dijk, Tsimikas – Fabinho, Oxlade-Chamberlain, Thiago – Salah, Jota, Mané

Tankar om elvan: Alternativen i startelvan är tyvärr rätt begränsade nu, om inte Henderson inte är redo att starta skriver mittfältet sig själv. Sadio Mané ska kunna spela, trots att han klev av skadad i helgen, så trion där framme bör vara ganska given till den här matchen. I backlinjen handlar det, som vanligt, om vem som ska kampera tillsammans med van Dijk. Jag tror att vi kommer att få se Matip i den rollen, även om det svajade betänkligt senast vi spelade är de mer samspelta än övriga alternativ och med tanke på den osäkerhet som råder på mittfältet känns det som det tryggaste valet. Alla skador är oroväckande, vi har en så pass bred trupp att vi ska kunna vara i en sits där de bästa får spela, inte de friska.Arsenal status
– Sebastian Mattsson(@SebMattsPL), tidigare Kick & Rush, numer bland annat den eminenta podden Bakom ryggen

1. Arsenal har klättrat i tabellen efter en svajig inledning, vilken nivå skulle du säga att dagens Arsenal håller?
Det är fortfarande svårt att säga. Den sista tiden har onekligen varit bra, och Emile Smith-Rowes formtopp kom i precis rätt läge. Men jag vågar inte säga något definitivt ännu. Det finns fortfarande för många osäkra faktorer.

2. Hur går dina tankar kring Arteta? Är du nöjd med det han gjort hittills?
Måste vara lika försiktig där, tyvärr. Jag tror att spelarna älskar Arteta och verkligen tror på hans projekt. Och modet han visade när han satsade ungt för tankarna till Wenger, och just nu blir han också rikligt belönad för sin tro på talanger som Smith-Rowe, Saka, Ramsdale. Men jag tycker fortfarande att possession-spelet är för dåligt. Offensiven är fortfarande för beroende av omställningar, vilket inte är hållbart i längden för ett topplag.

3. Hur har sommarens nyförvärv presterat?
Aaron Ramsdale har varit enorm i målet, jag tror inte att någon hade kunnat förutse en sådan utveckling. Håller han den här nivån säsongen ut tycker jag att han tävlar om att vara hela Premier League-säsongens värvning. Ben White började svajigt, men har bildat ett helt okej mittbackspar med Gabriel på sista tiden. Jag gillar Martin Ödegaard, men jag skulle gärna se att han blev mer dominant. Jag är inte fortfarande inte helt övertygad. Takehiro Tomiyasu var en väldigt välkommen bonus, han är hur stabil som helst. Inte lika spännande offensivt, men det kan jag ta.

4. Vilken lagdel är du mest nöjd med? Vilken skulle du helst förstärkas?
Det här låter sjukt eftersom det är Arsenal vi pratar om, men jag gillar verkligen våra alternativ på backsidan. Dessutom är alla relativt unga, så det finns potential för utveckling. Plus att vi har ett sparkapital i William Saliba, om han och Arteta kan komma överens. Jag tror att nästa stora förstärkning måste ske på strikersidan. Aubameyang är 32, Lacazette 30 och vi vet ännu inte om Balogun kommer att hålla måttet.

5. Det spekulerades i somras kring hur Saka skulle hantera straffmissen i EM, hur tycker du hans säsong varit?
Han har inte varit riktigt lika bra som förra säsongen. På sistone har han fått se sig överskuggad av Smith-Rowe, både på poängsidan och sett till det generella spelet. Men jag vet inte om detta är något som kan härledas till straffmissen. Han verkar harmonisk och trygg. Förhoppningsvis lossnar det snart för honom, för han har så otroligt mycket boll i sig.

6. Nu väntar bortamatch mot Liverpool, vilken matchbild förväntar du dig?
Liverpool kommer självfallet vara bollförande, vilket teoretiskt sett borde passa Arteta. Och backlinjen är i bra form, vilket också bådar gott. Men jag är ändå livrädd. Speciellt när Salah är i formen som han är i för tillfället. Det hänger på att att de fem längst bak gör en jättematch och en eller två snabba omställningar betalar sig. Samtidigt vore en förlust ingen megakatastrof, jag tror att supportrarna har ganska realistiska förväntningar.

Totaal reflektion: Det känns osäkert att gå in till den här matchen, dels på grund av alla skadorna vi dras med och dels på grund av att Arsenal kommer med god form in i matchen. Vi har varit lätta att skapa målchanser mot på sistone och om vi inte kan stoppa omställningarna bättre kommer vi att släppa in mål i den här matchen. Om Arsenal låter oss vara spelförande och satsar på att såra oss när vi tappar bollen måste vi vara klart bättre i presspelet än de senaste omgångarna. De som gör Fabinho sällskap på mitten har en väldigt viktig uppgift, vi måste sitta ihop mycket bättre och får inte släppa igenom motståndarna lika enkelt som vi gjorde mot West Ham.

1 kommentar
  1. Ska vi ha något med toppstriden att göra måste vi bara vinna en sån här match , går spelarna bara in med rätt inställning så går det vägen. Sen är jag positiv till att Tsimikas troligtvis spelar då han i min värld går före Robbo nu. Han är inte sämre defensivt och ett större hot framåt. Konate skulle jag inte heller ha något emot att se i startelvan. Är väll även rätt övertygad om att kan bara Hendo gå utan kryckor så spelar han på Oxens bekostnad.

Kommentarer är stängda.