Arsenal fick vända hem till London utan poäng efter att Liverpool visat upp sig från sin bästa sida på Anfield. 4-0 skrevs slutresultatet till och det var siffror i underkant.

#1 – Bråket Efter matchen pratades det en hel del om situationen under den första halvleken där både Klopp och Arteta drog på sig gula kort, från tv-soffan såg det ut som att det var vår tränare som blev upprörd över spanjorens gnäll i samband med en tackling Mané satte in. I studion spekulerades det i om det var äkta eller skådespel, oavsett så var det en situation som väckte Liverpool. Även om vi inlett bäst kändes det ganska uddlöst och Arsenal hade haft en del halvfarliga omställningslägen, men efter Klopps reaktion vid sidlinjen var det som att vi klev upp en nivå i intensitet och det dröjde inte allt för länge innan vi hade tagit ledningen. Vi kom från två svaga insatser i ligaspelet och det kändes inledningsvis som att vi var på väg in i ytterligare en tuff kväll, något behövdes för att väcka på spelarna och publiken. Klopp stod för den aktionen, om det var medvetet eller omedvetet kommer vi aldrig få veta, men att han gav oss vad vi behövde råder det ingen tvekan om.


#2 – Ox på väg mot formen? Efter en karriär kantad av skadad har Oxlade-Chamberlain haft svårt att få kontinuitet i sitt matchande, sedan knäskadan han ådrog sig i CL mot City härom året har hans tid i Liverpool varit tuff. Nya bakslag har följt på varandra och när han väl fått speltid har varken tanke eller tempo varit med honom, vissa kanske minns har hårresande svaga inhopp tidigare den här säsongen? Nu har skador på övriga mittfältare gjort att han fått en hel del speltid och till skillnad från tidigare har han dessutom klarat av att spela flera matcher i rad utan att bli skadad. Det har sett bättre och bättre ut och igår, när han lyckades hitta in i sin roll på ett bra sätt, stod han för sin kanske bästa insats på ett bra tag. Han vann bollar, utmanade offensivt och hotade Arsenals försvar. Ox kommer inte att vara ordinarie den dagen vi börjar få tillbaka spelare, men det är dags att han blir av med den där hackkycklingsrollen som många givit honom de senaste åren.


#3 – Liverpools presspel Man kan säga att det är stort av Arteta att hålla fast vid sin spelidé även när han kommer till Anfield, eller så kan man säga att det är naivt att tro att hans lag ska kunna spela sig ur varenda situation när de möter ett av världens bästa presspel. Igår var verkligen våra spelare på tårna och gav inte Arsenal någon tid alls att få igång sitt passningsspel, i stället stressade vi fram läge efter läge och det kom inte som någon chock när det var en felpassning av Tavares som ledde fram till Jotas 2-0. Vi fick göra det vi är allra bästa på och gjorde det med den äran, i den andra halvleken var det en rejäl styrkedemonstration och det gick verkligen inte att se att lagen som möttes faktiskt låg platserna efter varandra i tabellen. Alla tre där framme högg på varje boll och när de väl blev passerade kom Ox eller Tsimikas, eller Trent, eller Thiago, eller Fabinho. När vi är bra är vi oerhört bra och det var vi igår.