Högdramatiskt i Ligacupen när Liverpool lyckades ta sig ikapp i sista stund och sen vidare på straffar. Nu väntar semifinal mot Arsenal.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Caoimhin Kelleher 7

Vill säkerligen ha tillbaka första målet. Annars höll han nere siffrorna i första halvlek då det kunde runnit iväg för bortalaget rätt så ordentligt annars. Straffhjälte som plockade två straffar.

Conor Bradley 5

Blev alldeles för påverkad av intensiteten från publiken vilket gjorde att han kastade iväg mycket passningar rakt upp i planen till en chanslös Neco Williams med tre spelare runt sig. Lyckades inte kyla ner sig och fick kliva ut i paus.

Joe Gomez 4

Slarvig och vårdslös med boll, plus till synes enkla misstag. Förvisso ej matchtränad, tycker dock att man ska kunna kräva mer av en tidigare engelsk landslagsspelare. Lyfte sig dock när han fick spela ihop med Konaté istället.

Billy Koumetio 5

Kändes lite som en pojke mot män stundtals. Lyckades inte få till samarbetet med Gomez och lämnade ett hål mellan mittbackarna som Vardy och Daka utnyttjade gång på gång.

Kostas Tsimikas 6

Fick se sig i lite trassliga situationer under inledningen av matchen och lyckades ta sig ur pressen vissa gånger, andra inte. Sprakade dock liv i Liverpools offensiv genom att ligga bakom förarbete till mål.

Tyler Morton 5

I den defensiva rollen återigen. Visade återigen att han har en fin passningsfot, däremot kändes det lite som Leicester spelade rakt igenom mittfältet gång på gång. Friskt vågat av Klopp, dock är frågan om Morton får växa in i kostymen tills nästa chans.

Jordan Henderson 5

Kunde inte få ordning på mittfältet och spelade lite naivt för att vara en av de mer rutinerade spelarna i laget. Säkerligen lite påverkad i flåset av sin förkylning.

Alex Oxlade-Chamberlain 8

Riktigt bra på att transportera boll från mittfältet uppåt i planen och visade en härlig självklar pondus. Tog tillfälle i akt att både skjuta och dribbla, varav ett resulterade i ett vackert mål. Hög jämn nivå och i till synes riktigt bra form.

Neco Williams 7

Hade det tufft med samarbetet som högerytter tillsammans med Bradley och fick i ärlighetens namn inga vidare bollar att jobba med heller. Dock skjuten som ur en kanon efter paus i sin ordinarie högerbacksposition.

Takumi Minamino 7

Försökte hela tiden vara konstruktiv med boll och hitta sätt att ta sig förbi sin motståndare på kanten. Spelade fram till Jota för ett assist och brände en mottagning innan han några minuter senare smällde in bollen på övertid med en bättre mottagning.

Roberto Firmino 7

Hjärnan bakom Liverpools första mål och även involverad i det andra. Väldigt bra på att hitta fram till sina medspelare och ge dom chansen till ett bättre läge. Gav andra tid helt enkelt.

Ibrahima Konaté (in istället för Koumetio minut 45) – 8

Rätade upp skeppet och stod pall mot Leicesters anfallare på ett helt annat sätt. Starkt inhopp.

James Milner (in istället för Morton minut 45) – 7

Stoppade blödningen fast på mittfältet istället. Bidrog med värdefull erfarenhet åt båda riktningar.

Diogo Jota (in istället för Bradley minut 45) – 8

Pumpade på ute till höger och stack konstant i djupled, fast via olika kanaler, vilket skapade stor oreda i Leicester-försvaret. Distinkt målskytt återigen.

Naby Keita (in istället för Henderson minut 59) – 9

Irrationell och fullkomligt lysande med boll. Förnedrade dessutom Maddison med en tunnel på mittplan. Bara en sån sak.

Owen Beck (in istället för Tsimikas minut 80) – N/A

Gav energi till Liverpools slutforcering.


Vår Man of the Match: Alex Oxlade-Chamberlain