Liverpool stod för en riktig plattmatch borta mot Leicester och förlorade ytterligare poäng i toppstriden.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 6

Helt sysslolös i stort sett. Det enda han fick handskas med var ett enda skott på mål, tyvärr gick det även i mål. Kunde möjligtvis ha täckt sin första stolpe bättre trots att avslutet var både lurigt och från nära håll.

Trent Alexander-Arnold 7

Levererade några fina krossbollar över till andra kanten och var alltid redo för ett uppspel. Solid defensivt.

Joel Matip 7

Åkte på ett tidigt gult redan i fjärde minuten. Det stoppade honom däremot inte från att vara resolut när det behövdes efter det. Inte rädd för att ta offensiva initiativ för att luckra upp Leicester-försvaret. Lyckades sånär dribbla sig igenom på egen hand.

Virgil van Dijk 6

Höll Vardy ur matchen och hanterade alla situationer rätt, förutom möjligtvis baklängesmålet där han blev något passiv. Skönt att ha hans svepande krossboll ut mot Salah tillbaka.

Kostas Tsimikas 6

Löpte ofta in i rätt positioner för att uträtta något värdefullt i anfallsväg. Lyckades däremot inte med det sista lilla och ta rätt beslut i det mest avgörande läget.

Fabinho 6

Hade en varning hängandes över sig som säkert gjorde sig påmind i matchen. Spelade inte riktigt med samma självklarhet i varken brytningar eller passningar. Dock svårt att sätta fingret på om det inte var lungorna eller skallen som var på helt rätt plats.

Alex Oxlade-Chamberlain 5

Inte särskilt involverad i matchen och ofta med nånstans i periferin. Kladdade också lite väl mycket boll när han väl fick den vid fötterna. Kan bättre än såhär.

Jordan Henderson 6

Spelade i en offensiv roll och försökte trolla boll med Salah och Trent med varierat resultat. Tog sig annars till hela tre volleylägen i matchen, däremot lämnade utförandet mer att önska då inget av dom smet under ribban, eller var ens nära.

Mohamed Salah 5

Vann straff, men brände också sin första straff på evigheter. Hade ett bra skott som Schmeichel levererade en vass räddning på. Hängde dock också en del med huvudet i matchen och kändes inte riktigt som han var i zonen på samma sätt vi är vana vid.

Sadio Mané 5

Hade mycket boll inledningsvis och fick se Leicester backa av mot honom så fort han fick bollen både felvänd och med näsan mot mål. Brände dock ett gyllene friläge och kunde inte heller denna gång bryta målnollan.

Diogo Jota 5

Brände mycket energi på att pressa Leicester högt och hade viss framgång i den delen. Dock var ett blockat skott det hetaste som vi fick se i anfallsväg. Man borde kunna kräva mer av portugisen än så helt enkelt.

Naby Keita (in istället för Oxlade-Chamberlain minut 55) – 5

Trädde in med några bollar centralt och försökte spela rakare. Fick dock inte samma påverkan på matchbilden som senast i Ligacupen.

James Milner (in istället för Fabinho minut 64) – 5

Några effektiva brytningar och fick upp rörelsen på mittfältet framförallt. Slängde dock iväg bollen lite väl enkelt emellanåt.

Roberto Firmino (in istället för Henderson minut 70) – 5

Väldigt osynlig förutom när han hindrade Matip på en offensiv hörna.


Vår Man of the Match: Joel Matip

1 kommentar
  1. Tyvärr var väl detta nådastöten i vår lilla möjlighet till ligatiteln. Vi ställs mot en övermakt som har bättre trupp och därmed verkar immun mot skador och sjukdom. De har vunnit (snart) 37 ligamatcher detta året, så att de ska släppa en 6 poängs ledning känns högst otroligt. Tycker vi får göra det bästa av säsongen och gå för en cup-trippel, tycker vi bör ha rimliga chanser på både liga och fa. Sen gå all in i Champions League.

    Sen gäller det att inte tappa till nästa säsong, vi kommer behöva ta in 3-5 klasspelare. Vårt mittfält börjar bli till åren, vi kommer behöva tänka på ersättare för Firmino, Mané och eventuellt Salah om han inte förlänger. Kan bli några hundår om inte ägarna tänker satsa i sommar.

Kommentarer är stängda.