I en match som innehöll det mesta, förutom en konsekvent domarnivå, delade Liverpool och Tottenham på poängen. 2-2 blev slutresultatet i en match som hade kunnat sluta precis hur som helst.

#1 – Matchen som blev av Under en helg som präglades av uppskjutna matcher var vår drabbning med Tottenham en av få som genomfördes. Londonlaget gjorde sin första insats sedan man stängde ner pga stor covidspridning, vi kom till mötet med fyra man på covidlistan och ytterligare en spelare sjuk. Vad som krävs för att få en match uppskjuten är väldigt oklart, Chelsea försökte få mötet med Wolves flyttat men fick inget gehör, men det är något som Premier League verkligen behöver se över. Vilka lag ska tvingas spela och på vilka grunder ska man få skjuta upp matcher? Det är inget snack om att både vi och Chelsea var försvagade av sjukdomarna igår, samtidigt som ett fullt friskt City kunde rycka åt sig en liten lucka i tabellen.

#2 – Utvisningarna Nu innehöll matchen visserligen bara en utvisning, men jag tror att alla som såg matchen kunde vara överens om att det skulle ha varit en till. Det är helt obegripligt hur Kane kan komma undan med sin satsning mot Robertson, om vår skotske vänsterback inte är med på tacklingen är hans ben slarvsylta. Att domaren missar hur ful tacklingen är är svagt, men någonstans får man acceptera att domaren på planen inte ser allt på rätt sätt. Att de som sitter i VAR-rummet missar den är snudd på oförlåtligt. Om inte VAR kan hjälpa oss att få bort tacklingar som är uppenbart farliga fyller det verkligen ingen funktion alls. VAR missade när van Dijk blev söndersparkad, VAR missade nu när Robertson hade kunnat råka ut för en minst lika svår skada. Tekniken finns där, hela fotbollsvärlden såg en idiotsatsning som borde ha renderat i ett rött kort, men de som hade makten att straffa Kane lät bli att göra det. Tierney gjorde en riktigt svag insats, men VAR finns till för att se till att misstagen som domaren gör på planen inte blir lika kostsamma som tidigare. Det gick uppenbarligen bra att granska Robertsons nedsparkning i den andra halvleken, som gav ett välförtjänt rött kort, så det är helt obegripligt att man inte gjorde något åt Kane. Jota skulle ha haft en straff, det var svagt av både domare och videodomare, men Kanes satsning är farlig, att missa något sådant är värre än svagt.

#3 – Alisson Det är inte ofta som en målvakt både har fog för att vara matchens bästa spelare och samtidigt hinner med att göra en tavla som kostar poäng, men det lyckades vår brasilianske stjärna med igår. Räddningen han gör på Allis avslut i den första halvleken är extremt stark, samma sak när han räddar Allis och Kanes friläge i den andra halvleken. Han höll oss kvar i matchen under perioder, men när vi var på väg att springa iväg med de tre poängen gjorde han i stället ett misstag som kostade oss segern. Slutbetyget på Alisson blir, åtminstone i min bok, ändå högt, de räddningar han gör håller allra högsta klass och även om tavlan kostade poäng hamnade han på plus. Det har dock varit lite svajigt i hans spel på sistone, han hade några misstajmade utrusningar mot Villa och nu den här missen, så det skulle inte göra något om han höjer sin lägstanivå under matcherna den kommande tiden. Högstanivån är enorm, men ska vi kunna hålla jämna steg med City(vars målvakt för övrigt kom undan med en rejäl kapning under gårdagen) behöver han skära ner på sina misstag.