Patrick Vieras Crystal Palace bjöd upp till kamp på Anfield. Det var dock Liverpool som stod för målen, kammade hem poängen och gick upp i serieledning.

Alisson Becker 9

Snabba reflexer på Zahas tidiga chans och fick därefter hantera flera luriga chanser som kunde leda till både straff och mål om man inte höll kylan. Beslutsfattandet var dock på topp och nollan blev därför intakt. Lysande idag.

James Milner 7

Mycket rörlig på sin vikarierande högerbacksplats och full fart framåt. Tappade ytan bakom sig vid några situationer och blev uppsnurrad av Olise och Zaha lite oroväckande innan han revanscherade sig i situationen efteråt. Drog inte på sig gult kort!

Ibrahima Konate 7

Nervös och lite darrig i passningsspelet initialt. Spelade dock upp sig rätt snabbt och visade prov på mycket följsamt försvarsspel. Störde också sådär lagom mycket när bortalaget störtade mot mål. Fin debut av ”Ibou”.

Virgil van Dijk 7

Hade som vanligt någon typ av sfär runt sig, likt den planet han är för Liverpools försvarsspel. När Virgil har bollen är det som att motståndarna inte ens försöker ta den av honom längre. Stötte annars bort sig vid några tillfällen men bidrog även offensivt med att få skallen på bollen fram till Salahs 2-0.

Kostas Tsimikas 8

Sylvass från hörnsparkarna och låg faktiskt bakom två mål med sina välregisserade svepande passningar. Krigade även på bra i defensiven och rev och slet i Ayew med oftast lyckat resultat. Stark insats när han fick chansen igen.

Fabinho 7

Framförallt fokuserad på defensiven idag. Stabil och passningssäker.

Jordan Henderson 7

Utnyttjade högerkanten och ytorna som fanns i ytterzonerna gång på gång. Högenergisk matchen igenom, men blev också lite het på gröten vilket ledde till att kaptenen drog på sig ett gult kort i första halvlek.

Thiago 7

Kreativt passningsspel och hittade även fram med en riktigt bra yta och nickchans som testade Guaita (och borde resulterat i mål på returen). Fick kliva av med skadekänning i en annars stark insats.

Mohamed Salah 8

Oerhört stark i kroppen mot Mitchell och hjälpte Milner att täcka upp defensivt på ett uppoffrande sätt. Annars inblandad i två av tre Liverpool-mål och fortsätter verkligen leverera match efter match.

Sadio Mané 7

Slarvade bort några kontringschanser innan han påpassligt var framme för att nita dit mål nummer 100 i Liverpooltröjan. Växte självförtroendemässigt och lyfte blicken för att hitta spelare på bortre stolpen.

Diogo Jota 5

Missade mål, varav ett var från 3 meters håll. Energilös efter paus och logiskt utbytt.

Naby Keita (in istället för Origi minut 62) – 7

Tog jobbet defensivt på ett disciplinerat vis och drog sedan dit en fantastisk läcker vänstervolley som punkterade matchen definitivt.

Curtis Jones (in istället för Jota minut 76) – 7

Hjälpte laget med sitt presspel och infriade också Anfields önskningar om att dra långskott från distans.

Divock Origi (in istället för Keita minut 88) – N/A

Den befarade skadan senast var inte värre än att få några minuter på planen idag. Skönt.

Vår Man of the Match: Alisson Becker