Utan att imponera spelmässigt lyckades Liverpool utmanövrera ett starkt Crystal Palace på Anfield. 3-0 slutade matchen och den fina säsongsstarten fortsätter.

#1 – Konatés debut Sommarens enda värvning har fått vänta på sin debut, men mot Palace kom den och den unge fransmannen klev in i mittlåset tillsammans med van Dijk. Efter några inledande tveksamheter kom han in i matchen och bidrog till att vi höll säsongens fjärde nolla. Konaté bidrog med följsamt försvarsspel och avvärjde några farligheter på ett sätt som lovar gott inför framtiden. Vi har nu alla våra fyra mittbackar igång och det kommer behövas under den här säsongen, speciellt under de mest hektiska perioderna. Den senaste veckan fick både Matip och van Dijk vila en varsin match, samtidigt som vi lyckats matcha in både Gomez och Konaté i sina första starter, perfekt.


#2 – Manés rekord Sadio Mané hade många anledningar till att fira idag. Hans 1-0 mål var inte bara hans hundrade mål för Liverpool, det var också målet som skrev in honom i historieböckerna som den förste spelaren att göra mål i nio raka matcher mot samma lag. Senegalesen har fått ta emot en del kritik under säsongsinledningen, mestadels för att hans effektivitet inte varit den bästa, men nu står han på tre mål under de fem första matcherna och har utöver det skapat en straff som ledde till både mål och utvisning på en motståndare. Han har absolut missat en del, men det händer saker kring Mané och idag blev han den som inledde målskyttet och med det vår matchvinnare.


#3 – Den tidigare problemspositionen Under i stort sett hela 2000-talet har Liverpool letat efter en vänsterback av högsta kvalitet, utöver den skadedrabbade Aurelio har det inte riktigt funnits någon som hållit måttet. Riise höll en bra nivå i perioder, men utöver det är Liverpools vänsterbackslösningar en ganska sorglig läsning. Warnock, Insua, Dossena, Moreno och Konchesky har all försökt, men inte lyckats. Sedan Andy Robertson kom in har vi dock inte behövt oroa oss, vi har haft en spelare av världsklass där ute, men bakom honom har det varit tunt. Kostas Tsimikas har fått chansen den här säsongen och utan tvekan visat att han håller som backup till vår skotske evighetsmaskin. Idag slog han två fina hörnor som ledde till mål, utöver det var hans inblandad en hel del i det som hände framåt och såg till att hålla Ayew borta från farligheterna i den andra riktningen.