Efter en krampaktig första halvlek så kunde man till slut få hål på Brentford och därefter ta en planenlig seger på Anfield.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Hade riktigt bra koll på sina stolpar och behövde bara rädda en boll som gick på mål, och det var på tilläggstid dessutom. Utöver det en helt okej distribution till medspelarna.

Trent Alexander-Arnold 7

Tog tag i taktpinnen och visade både avslutsvilja och slog långbollar med kvalité. En extra fjäder i hatten för välplacerade hörnor varav ett ledde fram till mål.

Joel Matip 7

Väldigt stabil utöver en riktig bjudning som mycket väl kunde lett fram till ett baklängesmål innan paus. Hjälpte till med att föra fram bollen på sitt sedvanliga och lite gängliga vis.

Virgil van Dijk 7

Dominant i luftrummet och ett hot på många fasta situationer, varav ett avslut som räddades på mållinjen.

Andrew Robertson 7

Svårt att komma loss i första. Gynnades dock av betydligt större öppna ytor i andra halvlek vilket gjorde att skotten kunde bomba framåt och leverera assist på inlägg bland annat.

Fabinho 9

Imponerande positionsspel och kunde sniffa sig till bollvinst gång på gång. Hjälpte Liverpool att vinna väldigt mycket bollar på mittfältet och var på rätt ställe för att ge Liverpool ledningen med skallen vilket var en absolut nyckel till tre poäng idag.

Jordan Henderson 6

Lite rund och lite väl mycket på utsidan i början av matchen. Gynnades även han av större ytor efter paus och tog bättre beslut när han fick mer tid på sig.

Curtis Jones 7

Spelade väldigt moget men blev ibland lite för saktfärdig och fick inte vidare bollen tillräckligt snabbt. Var dock en av de bidragande spelarna till att hota mer frekvent i djupled för att motverka Liverpools statiska spel fram tills dess.

Alex Oxlade-Chamberlain 7

Fick chansen ute på högerkanten. Blandade lite i passningskvalité och var inte alltid på samma våglängd som sina medspelare. Men var däremot påpassligt framme för att nicka in ett fint inlägg av Robertson i nät. Skadekänning kort därefter tvingade honom kliva av och ner i spelartunneln.

Diogo Jota 6

Hade en tuff eftermiddag där han mest fick fightas i luftrummet mot några huvuden högre spelare i Ajer och Jansson. Avslutade instinktivt vid ett par tillfällen men lyckades inte få bollen i nät bakom Alvaro.

Roberto Firmino 7

I vanlig ordning en fin bollbehandling och var mån om att komma ner och möta boll längre ner i planen. Blev dock ett betydligt större hot med en högre utgångsposition och passade osjälviskt fram Minamino till 3-0.

Takumi Minamino (in istället för Oxlade-Chamberlain minut 74) – 7

Fick ta revansch från missen senast och raka in bollen i öppet mål.

James Milner (in istället för Firmino minut 78) – 6

Välvårdad i närkampsspelet och sådär lagom taggad för att ro hem matchen och hålla nollan.

Kaide Gordon (in istället för Jota minut 81) – N/A

Sprang till sig ett friläge som han inte lyckades förvalta. Dock kändes det på gränsen till offside så målet hade kanske inte räknats ändå.


Vår Man of the Match: Fabinho