Liverpool slarvade bort segern hemma mot Brighton.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Överraskades av ett lurigt lobbskott, men det kunde samtidigt sett mycket värre ut om han inte stod för några viktiga räddningar eller utrusningar resterande delen av matchen.

Trent Alexander-Arnold 5

Rätt så blek insats. Inget tempo i varken kropp eller knopp, få avgörande passningar.

Ibrahima Konate 5

Hängde inte med när Brighton hade bra offensiva vågor efter paus och tog för många felbeslut.

Virgil van Dijk 6

Stod för den öppnande passningen som låg bakom Hendersons fullträff. Försvarade sig väl och med stort självförtroende inledningsvis. Hade det desto tyngre efter paus när Brighton hade bra tryck mot Liverpools mål.

Andrew Robertson 6

Fick mycket boll, sista passningen var dock inte tillräckligt hotande i sista tredjedelen från skotten. Släpade i offsidelinjen och snurrade bort sig vid kvitteringsmålet.

Jordan Henderson 6

Målskytt och riktigt bra i första. Fick inte riktigt tag på Brighton-spelarna eller presspelet i andra.

Curtis Jones 4

Visade väldigt få intentioner och tappade boll lite väl enkelt gång efter gång. Hade inte alla andra mittfältare varit skadade så hade Curtis rykt betydligt tidigare än i 87:e minuten.

Naby Keita 7

Väldigt positiv inledning på matchen, hittade liknande ytor på högerkanten som mot United och var tongivande i Liverpools presspel första tjugo. Sen gick han sönder återigen.

Mohamed Salah 6

Väldigt isolerad ute på högerkanten minus de inledande 25 minuterna. Hade en boll i nät efter paus men var precis på fel sida om offsidelinjen. Därefter var Mo sällsynt osynlig.

Sadio Mané 7

Mycket boll och tilläts attackera Brighton till skillnad mot Salah. Gjorde ett mål och kunde fått ett till om han inte blivit bortvinkad av VAR. Positiva intentioner i offensiven och Liverpools bäste spelare på planen.

Roberto Firmino 5

Iskall i avslutningarna idag. Efter de tongivande lägena han fick så förväntar man sig åtminstone ett mål. Lyckades inte heller vända bort sina försvarare på ett lika effektivt sätt som i tidigare matcher.

Alex Oxlade-Chamberlain (in istället för Keita minut 24) – 6

Brighton tillät bollen komma till Ox väldigt många gånger. Det gav ett bland annat ett finfint assist. Dock var det rätt så tandlöst efter det med flera lite väl enkla bolltapp i andra halvlek.

Diogo Jota (in istället för Milner minut 78) – 6

Försökte komma in med lite energi och gnista utan att lyckas vaska fram några riktigt heta chanser tyvärr.

Takumi Minamino (in istället för Jones minut 87) – N/A

Hann med att dra på sig ett gult kort under sin korta tid på planen.


Vår Man of the Match: Sadio Mané