Vad som såg ut att bli en säker seger blev till slut ett oavgjort resultat och det hade kunnat sluta ännu värre för Liverpool i gårdagens möte med Brighton.

#1 – Ett nytt tapp Vi har tyvärr sett det här förut den här säsongen, av våra fyra poängtapp har tre kommit efter att vi haft ledningen. Samma sak har hänt i Champions League, där vi slarvat bort överlägen både mot Milan och Atletico Madrid, de gångerna har det dock räckt till seger ändå i slutändan. Den här trenden behöver få ett slut, om vi ska ha en chans att vinna ligan behöver den få ett slut nu. När vi tog hem Premier League var det ett av våra kännetecken att vi hela tiden hittade vägar att vinna matcherna, där är vi inte idag. I stället har vi svårt att kontrollera matcherna när de börjar tippa över i motståndarnas favör, det blir lite för öppet i lägen där man snarare skulle vilja se oss bli tajtare. Igår blev det inte heller någon slutforcering att prata om, vi var snarare nära att tappa alla poängen och det är såklart inte bra nog om vi ska kunna gå hela vägen.


#2 – Mittfältet Förra säsongen var det backlinjen, nu är det mittfältet som drabbats rejält av skador och det är såklart en av anledningarna till de tapp som jag nämnde tidigare. När Keita(för vilken gång i ordningen?) fick kliva av planen med en skada stod Klopp med enbart Henderson, Jones och Ox som friska mittfältare och det är inte den trio man vill ha på planen när man ska försöka kontrollera en match. Ingen Fabinho, ingen Thiago, ingen Keita, ingen Milner, ingen Elliot, det är klart att det kommer att märkas. En annan spelare som vi saknade igår var Gini Wijnaldum, nu är hans tid hos oss förbi, men när matchbilden blev som den blev igår kunde jag inte låta bli att tänka på honom. Vi behövde någon på planen som kunde täcka ytor, stoppa anfallsvägar, hålla i bollen och lugna ner spelet, men varken Jones eller Ox är spelare som klarar av det.


#3 – Brightonspöket Graham Potters lag börjar bli något av ett bogeyteam för oss, förra säsongen lyckades vi bara ta en poäng i mötena med dem och igår var det återigen dags för poängförlust. Det är tydligt att det här är ett lag som passar oss illa och den gamle Östersundstränaren är duktig på att syna våra svagheter, när vi då inte har en av våra bästa dagar blir det stora problem att få igång spelet. Igår hade vi chansen att rycka ifrån City lite och bli mer av en toppduo tillsammans med Chelsea, men vi klarade inte av det och i stället var det londonlaget som gjorde ett miniryck. Med tanke på att Tuchels lag dessutom haft den kanske svåraste matchinledningen av de tre titelkandidaterna får vi passa oss för fler snedsteg, om vi ska ha en chans att knipa förstaplatsen när tabellen summeras i vår.

2 kommentarer
  1. Lite oroväckande att vi trots fantastiska starter på matcher inte lyckas hålla i det. Vi har tappat ledningen i alldeles för många matcher redan, tänker främst på Atletico-matchen. Men även mot City, Brentford och Milan. Det som var tydligt mot Brighton var att när Keita gick ut och Ox kom in så tappade vi allt. Vi får hoppas på att Fabinho och Thiago är tillbaka snabbare än kvickt.

    Även att vi inte riktigt får ihop defensiven likt mästar-året och fortsätter att släppa in mycket mål, trots att vi hittat målformen framåt.

    • Tycker ärligt talat defensiven har gått hand-i-hand med skadeläget på mittfältet. Det är trots allt bara två lag (City, Chelsea) som har släppt in färre mål än Liverpool i ligan, och då ska man inte glömma att LFC har gjort fler mål än båda de lagen. Tror också som du antyder, dvs att det kommer bli skillnad när Fabinho och Thiago återvänder.

Kommentarer är stängda.