Everton försökte maska sig till en poäng, då klev Origi in i handlingen och frälste Liverpool i ytterligare ett derby.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 6

Fick knappt röra bollen. Gladde däremot Anfield genom att kopiera Pickfords maskande och lägga sig ner på bollen efter Everton lyckats få till sitt enda skott på mål.

Trent Alexander-Arnold 6

Tuff batalj med den vindsnabbe Gordon men fick till slut någorlunda kontroll på honom. Inte tillräckligt hög kvalité i passningsspelet första halvlek, spelade dock upp sig efter paus.

Joel Matip 7

Solid defensiv insats mot Richarlison och lite senare Rondon. Den första spelaren som började få lite fart på bollen i passningsspelet när spelet gick i stå inledningsvis.

Virgil van Dijk 7

Fick agera städgumma som vikarierande kapten när det var irriterat på flera håll. Även han visade prov på solitt försvarsspel mot den småstökige Richarlison.

Andrew Robertson 8

Målskytt mot The Kop efter att ha smugit upp på bortre stolpen. Dessutom räddaren i nöden åt andra hållet när han fick en tå på bollen framför Iwobi. Stor insats.

Fabinho 7

Bröt mönstret och tog löpningar i djupled till skillnad från övriga Liverpoolspelare i första halvlek. Höll igång tempot i passningsspelet efter paus och såg till att hemmalaget kunde hålla bollen inom laget.

Naby Keita 6

Kunde inte riktigt hitta sätt att bryta linjerna eller komma in i några bra ytor. Utbytt.

Thiago 7

Lite långsam ut ur blocken men fick sedan upp och igång tempot ordentligt vilket gav Everton stora problem.

Mohamed Salah 7

Hade nånting på gång mot Mykolenko utan att riktigt lyckas ta sig upp och förbi sin motståndare. Klev verkligen upp efter paus och satte pricken över i:et med en magisk krossboll till Robertsons förlösande mål.

Sadio Mané 6

Hade skavande Everton-spelare i både hälar och anklar. Detta resulterade i att Mané till slut blev märkbart irriterad och sedermera involverad i diverse personliga dispyter med blåklädda. Fick syna det gula och kunde inte sätta sin prägel på derbyt. Utbytt.

Diogo Jota 6

Även han irriterad på de småfula bortalaget och slängde ut en armbåge som om den träffat kunde renderat i något mycket värre. Utöver det inte särskilt involverad i anfallsspelet utöver ett lurigt avslut utanför stolpen. Utbytt.

Luis Diaz (in istället för Keita minut 60) – 7

Kom in som en frisk fläkt och gav Coleman problem direkt. Cykelsparkade fram en assist och bjöd på diverse godsaker som lär trenda på sociala medier i ett par dagar framöver.

Divock Origi (in istället för Mané minut 60) – 8

Den evige kultspelare, speciellt i derbysammanhang, klev fram direkt genom att med sin första touch vara involverad i första målet, och satte senare bollen i nät själv via en perfekt tajmad löpning och efterföljande nick.

Jordan Henderson (in istället för Jota minut 82) – N/A

Ytterligare ett genidrag av Klopp från bänken. Gick in och frustrerade Everton-spelarna med samma mynt som de själva gjort i första halvlek, och högst involverad i andra målet dessutom. Win.


Vår Man of the Match: Andy Robertson