Divock Origi blev åter igen räddaren i nöden för Liverpool i ett Merseysidederby.

De senaste 3-4 åren, minst, har man tänkt att Origi gör sin sista säsong i Liverpool, men han har haft fler liv än en katt i klubben.

Origi spelar sällan, men gnäller aldrig.

Origi spelar sällan, men får ofta speltid mot Everton och gör i stort sett alltid mål mot de blåa.

I eftermiddagens match blev Origi åter igen, mot alla odds, en av huvudrollsinnehavarna när Liverpool lyckades vinna med 2-0 mot ett hyperdefensivt Everton.

Origi och Luis Diaz kom in med energi och ställde många frågor till ett lågt stående Everton-försvar. Det är ingen överdrift att påstå att Liverpool har fem offensiva spelare av världsklass, men Origi har en närvaro i offensivt straffområde som är nyttig i den här typen av matcher.

* * *

Man ska aldrig säga aldrig – men mycket talar för att Origi kommer att lämna Liverpool i sommar. Förmodligen blir AC Milan ny klubbadress.

Origi kommer att lämna som en kultspelare och legend. Dagens mål mot Everton var hans sjätte(!) i Merseysidederbyt och hans Champions League-bedrifter kommer att bli minst lika ihågkomna som Luis Garcias 10-15 år tidigare.

Jag kommer att sakna Origi och kanske underskattar vi supportrar betydelsen av att ha truppspelare som sällan spelar, aldrig gäller och trots allt kan tillföra de få tillfällen som de ges chansen av Klopp. Origi har naturligtvis inte jobbat ideellt som LFC-spelare, tvärtom har han tjänat sig en rejäl hacka på att sällan spela tävlingsmatcher, men han har satt laget framför jaget. Det är långt ifrån en självklarhet inom dagens moderna fotboll där spelarnas egon tycks växa sig större och större när de omges av ett gäng ”ja-sägare” som ständigt kräver nya kontrakt och maximal personlig framgång.

Spelare som Origi, Oxlade, Gomez och även Milner, som har fått mindre speltid på ålderns höst, är viktiga kuggar som gör att lagmaskinen Liverpool fungerar. Jag förväntar mig att flertalet av dessa, inte endast Origi, lämnar i sommar och det blir en spännande utmaning för Julian Ward att hitta nya klasspelare som sätter laget framför jaget.

6 kommentarer
  1. Tänk om han kunde gå och smitta Mo med lite av den egenskapen. För övrigt en riktigt härlig seger, jag är mer än nöjd med om Everton åker ur PL. Det vore helt underbart om Richarlison fick mäta sig med försvarare i Championship.

    • Av någon anledning kan man ju se Richarlison tvinga fram en flytt till Atletico Madrid och smälta in där perfekt.

    • Två. En utanför Anfield och en utanför Evertons träningsanläggning.

  2. Bra som vanligt Pelle, men snälla anamma inte Viasat:s sätt 😀 ”Ställa frågor” har de direktöversatt från brittiska pundits, och det är att utmana som är översättningen.

    • OK, jag har snott det från hockey där man också säger så. Menar inte nödvändgtvis att spelarna utmanar utan att de rör om lite i grytan, t.ex även tar löpningar utan boll, utgör en fysisk närvaro i straffområdet etc, men det kan också vara att utmana. Så för mig innefattar det mer än att utmana.

Kommentarer är stängda.