0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Starka händer, bra i luftrummet och snabb ut från linjen.

Trent Alexander-Arnold 8

Banade väg för segern med sina två assist. Styrde matchen från sin högerbacksposition och försvarade dessutom väl på Atleticos kontringar.

Joel Matip 7

Tillbaka i startelvan och hade koll på benen i straffområdet. Inte mycket att göra efter paus med tanke på det röda kortet.

Virgil van Dijk 8

Boys against men. Det var klasskillnad i närkampsspelet där holländaren var numret större matchen igenom och med en nonchalans avfärdade Atleticos försök till anfallsspel gång på gång.

Kostas Tsimikas 7

Bra fart på vänsterkanten och ville visa upp sig framförallt i offensiv riktning. Skapade bland annat en vass chans för Jota via ett välprickat inlägg från sin fina vänsterfot.

Fabinho 7

Välkommen återkomst och en riktig närvaro på mittfältet. Skyddade backlinjen galant och bröt bollen i ett tidigt stadie gång på gång.

Jordan Henderson 8

Inflytelserik och många fina offensiva initiativ. Stod framförallt för ett bra samarbete med Alexander-Arnold och Salah ute på högerflanken där man tog sig runt gång på gång. Även viktig för positionsspelet defensivt.

Alex Oxlade-Chamberlain 7

Vågade utmana Atletico med sin direkta stil och var inte rädd för att ta sig an 3-4 Atletico-spelare på ett bräde. Skyddade bollen väl, och när han väl tappade den så var han snabb att reagera på sina bolltapp.

Mohamed Salah 8

Skapade väldigt mycket problem för Atletico återigen och hade bud på både mål och assist. Inget att räkna in i målkolumnen denna kväll men fortfarande en riktigt stark insats.

Sadio Mané 8

Började och avslutade det andra målet genom en fin individuell prestation där han visade prov på styrka, balans, genombrottsvilja plus distinkt avslutning. Plockades av i paus som en säkerhetsåtgärd efter att ha blivit måltavla för Atletico-spelarna med sitt gula kort hängandes över sig.

Diogo Jota 7

Alltid på språng och hittade ytor i straffområdet som gav mål och heta lägen. Oturligt avvinkad för offside med en dryg centimeter.

Roberto Firmino (in istället för Mané minut 46) – 6

Länken i det offensiva uppbyggnadsspelet när Liverpool mest var intresserat av att hålla bollen inom laget efter paus. Skadad och utbytt senare under halvleken.

Thiago (in istället för Fabinho minut 60) – 6

Bra snärt i passningarna även fast han klantade till det lite med ett onödigt bolltapp som näst sista gubbe på mittfältet. Kunde blivit kostsamt och gett nerv i matchen.

Takumi Minamino (in istället för Oxlade-Chamberlain minut 78) – N/A

Mycket energi samt vilja att verkligen visa upp sig på Anfield. Hade en boll i nät som vinkades bort för frispark.