Om det första mötet var en svängning tillställning var det andra envägstrafik mot Atletico-målet, två tidiga mål lade grunden för vår seger och när sedan Atletico åkte på en utvisning var segern verkligen i hamn.

#1 – Trents uppvisning Världens bäste högerback(eller Englands fjärde bäste om man frågar Southgate) hade ännu en fin europakväll ute på sin högerkant. Trots att motståndarna antagligen var varnade om hur stark vår högersida är hade de ingenting att sätta emot när Alexander-Arnold och Salah satte fart i matchinledningen. Trent spelade fram till båda våra mål och stod utöver det för mängder av fina aktioner, Simeone kunde inte hitta några botemedel mot vår sylvassa ytterback och hade inte laget slagit av på farten i den andra halvleken är det inte omöjligt att det hade blivit ytterligare några assist från Trents högerfot. Det är väldigt roligt att se honom tillbaka i full form igen, precis som många andra hade en jobbig fjolårssäsong, med skador, sjukdomar och dålig matchrytm. Nu är han tillbaka i fornstor form och det är onekligen något som vårt lag vinner på. På vissa håll har det börjat skrivas om att Klopp kanske borde prova vår unge scouser som mittfältare nu när många spelare är borta, men jag kan verkligen inte se en enda anledning till att byta position på Alexander-Arnold. Från sin högerbacksplats har han en enormt viktig roll i vår offensiv och att flytta upp honom på mitten skulle snarare hämma vårt spel än gynna det, han är som gjord för den roll han har i Liverpool och ska stanna där.


#2 – Domsluten Det var inte bara en gång jag höjde på ögonbrynen för de domslut som togs igår, utöver en ganska svajig nivå i stort var det några beslut som verkligen var anmärkningsvärda. Mest överraskande var såklart utvisningen, jag tror vi var ganska många som blev förvånade när han drog fram det röda kortet och visade för Atletico-spelaren, repriserna gjorde inte heller beslutet mer begripligt. Efter ett tag kom det dock upp några repriser som visade att Mané fick en ful sula på vaden/hälen och gissningsvis var det anledningen till att domaren valde att agera som han gjorde. Även om det var en ful grej måste jag säga att jag tycker det var väldigt hårt dömt och om det hade drabbat oss hade jag varit väldigt upprörd. Offsidemålen som dömdes bort är svåra att lägga på domaren och speciellt det som Suarez fick bortdömt var, med facit i hand, ganska klart. Jotas däremot var väldigt hårfint och min känsla var att det hade godkänts i Premier League, där man lättat lite på kraven kring offside och nu, lyckligtvis, släpper igenom mer än tidigare. Sammanfattningsvis kan vi nog ändå fastslå att det är klart större chans att vi återfinns i finalen än domaren Danny Makkelie.


#3 – Gruppsegern klar Vi har onekligen haft en tradition av att göra gruppspelen svåra för oss och båda gångerna vi gått hela vägen i CL har vi säkrat avancemang mest gastkramande uppgörelser i sista omgångarna, den här säsongen blev det annorlunda. Trots en svår grupp och ett knivigt spelschema, med de två starkaste konkurrenterna på bortaplan först, sitter vi nu som säkra gruppsegrare med två matcher kvar att spela och det är såklart en väldigt bra situation. Klopp antydde igår att det är stora pengar att vinna matcher i Champions League och att man därför kommer de ta även de matcher som är kvar på stort allvar, det ska man såklart också göra, men jag hoppas verkligen vi lärt oss av fjolårets misstag och inte riskerar något i de betydelselösa matcher som är kvar. Jotas skada mot Midtjylland förra säsongen slog hårt och vi får inte göra något liknande den här gången. Jag hoppas vi får se ungefär samma lag som i ligacupen när det vankas möten med Porto och Milan framöver, nu har vi en chans att vila våra bärande spela, den chansen får vi inte missa.