Liverpool med en man mer kunde inte såga sig igenom Chelsea på Anfield.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Var snabb på att reagera när Chelsea kom snabbt mot mål. Gjorde sitt bästa för att nå Havertz nick men kan ej lastas för målet som lobbades vackert i nät.

Trent Alexander-Arnold 7

Drillade en utsökt boll mot en fri Henderson och hade bra intensitet i löpningarna matchen igenom på sin högerkant. Smög också in lite centralt i planen för att hjälpa till med det kreativa och höll sig ständigt involverad.

Joel Matip 7

Fick sig någon tryckare av Lukaku i första halvlek där han försvann iväg på en åktur. Hade ingen lätt match mot belgaren men lyckades hantera honom bra och drog lärdomar av sina misstag. Blockade dessutom skott som annars kunde hamnat precis var som helst.

Virgil van Dijk 8

Otroligt smart och framförallt lugn matchen igenom. Kändes aldrig som van Dijk var under press, och det smittade av sig på resten av laget. Till skillnad från Matip så kunde han mäta sig fysiskt mot Lukaku, och markerade sin närvaro med en tryckare i ryggen, något som Anfield-publiken uppskattade mycket. Klarade det tuffaste testet såhär långt.

Andrew Robertson 6

Något blottad defensivt i första halvlek när han lämnade lite för stora luckor bakom ryggen till Chelseas offensiva spelare. Efter utvisningen blev det mest fokus framåt, hade dock ingen större påverkan i sina försök att kombinera sig fram med Mane eller vid hörnorna han slog. Togs även på sängen vid baklängesmålet.

Fabinho 6

Hade fullt upp i Chelseas kontringar och behövde ständigt täcka upp för framstormande spelare, höga på adrenalin, i hemmalaget. Gjorde sitt bästa för att hålla bollen under kontroll primärt. Fick en betydligt lugnare andra halvlek utan James och Kante på planen.

Jordan Henderson 6

Inte sin bästa match med bollen och missade ett gyllene volleyförsök. Stod dock också för ett av de närmaste chanserna med ett skott från distans som smet utanför stolpen. Bra inställning och löpkapacitet men Liverpool hade behövt en ännu mer konstruktiv kapten i denna match.

Harvey Elliott 8

Otrolig inledning av matchen där 18-åringen var involverad i stort sett överallt. Han visade en utmärkt förstatouch, fin rörlighet och vann tillbaka bollen åt laget vid ett flertal tillfällen. Enda frågetecknet var om Havertz befann sig i Elliotts så kallade försvarszon på baklängesmålet, men utöver det en väldigt imponerande och framförallt mogen insats. Klopp visste vad han gjorde när han gav Elliott chansen.

Sadio Mane 6

Ständigt på språng och mån om att utmana Chelseas backlinje. Hade dock fler än två spelare att ta sig förbi varje gång, och lyckades bara nästan gång efter annan. Saknade det där lilla extra.

Mohamed Salah 7

Skoningslös från straffpunkten och slog Alonso vid några tillfällen. Fick dock inte så många chanser att utmana med sin snabbhet som man hade önskat. Borrade sig igenom några gånger och fick bara till en riktig avslutschans framför mål, tyvärr var det med högern.

Roberto Firmino 6

Hämtade boll djupt ner i planen och var riktigt bra när Liverpools bisvärm till förstapress sattes in. Hann inte riktigt sätta sina prägel i chansväg utan klev istället av skadad.

Diogo Jota (in istället för Firmino minut 40) – 6

Involverad i situationen som ledde fram till straffen och hade ett nickförsök över. Dock hade man önskat sig lite mer.

Thiago (in istället för Henderson minut 73) – 6

Försökte diktera tempot och sätta fart på bollen. Lyckades dock inte riktigt sätta sin stämpel på matchen.

Kostas Tsimikas (in istället för Robertson minut 84) – N/A

Svingade in lite inlägg mot slutet utan att hitta någon rätt adress.


Vår Man of the Match: Virgil van Dijk