Trots en man mer under hela den andra halvleken fick Liverpool nöja sig med en poäng i toppmötet med Chelsea. #1 – Handsen Matchens stora snackis blev händelsen som inträffade strax innan halvtidsvilan, i en rörig situation räddade Chelseabacken Reece James bollen med armen på mållinjen. Efter VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten och drog dessutom upp det röda kortet, James fick vandra av planen och några minuter senare hade Salah kvitterat. Straffen kändes given, men de stora diskussionerna kretsade kring huruvida det borde ha varit utvisning eller inte. Personligen tyckte jag att den kändes väldigt hård, men efter att ha läst åsikter från mer regelkunniga tittare verkar det vara så att domaren gjorde helt rätt. Nu lyckades vi tyvärr inte utnyttja övertaget i antalet spelare, men att vi gavs chansen ska alltså ha varit ett helt korrekt domslut.
#2 – Liverpools andra halvlek När domaren blåste igång den andra halvleken var vi nog många som förväntade oss en anstormning mot Chelsea-målet och inledningsvis var det precis vad vi fick se. Några farliga distansskott, ett fint inspel av Salah som Jota nickade över, sen blev det inte så mycket mer. När en kvart gått av halvleken började tempot gå ner, våra motståndare kunde ligga i position, sätta press på bollhållare och på ett ganska bekvämt sätt hålla oss borta från målchanser. Det var frustrerande att se och påminde om hur det kunde se ut under förra säsongen, när vi mötte låga och samlade försvar. Innan vi dömer våra spelare för hårt ska det sägas att Chelsea spelade väldigt bra försvarsspel, men vi borde ha gjort det svårare för dem. Vi saknade Firminos länkspel och kanske borde Thiago kommit in tidigare, men de spelare som fanns på planen är tillräckligt bra att uträtta saker också. Jag tror de flesta av oss kände det här som två förlorade poäng när slutsignalen ljöd.
#3 – Van Dijk vs Lukaku Duellen mellan Chelseas storvärvning och vår mittbacksbjässe var något som många såg fram emot, men inte helt oväntat försökte Lukaku så ofta det gick att i stället söka upp Joel Matip i duellspelet. Belgaren är en tuff motståndare och använde vid ett tillfälle sin kropp för att flytta på Matip och skapa en farlig målchans, men i stort hanterade vårt försvar honom på ett bra sätt. De gånger van Dijk och Lukaku kom i närheten av varandra hanterade holländaren det bra och så här tre matcher in i säsongen känns det som han kommer närmare och närmare formen. Vårt mittlås gjorde återigen en väldigt bra match och även om vår nolla spräcktes var det snarare ett tecken på hur pass skicklig Havertz är än något som våra försvarare ska på sig ansvaret för.
2 kommentarer
  1. #2 – I sådana situationer när lagen backar hem och är kompakta mot oss tycker jag det är tydligt att vi saknar fysisk närvaro i straffområdet. Många inlägg slås in, men det ska mycket till (och bra träffsäkerhet) för att de ska gå fram till någon av de egna.
    Vi hade behövt en större spelare att slänga in som verkligen kan slå mittbackarna i rena luftdueller. Alternativt flytta upp en av mittbackarna med typ 10-15 min kvar och låta t.ex. Fabinho täcka den ytan under den tiden.

  2. Vi har det svårt mot bussar och har alltid haft det, ända sedan den introducerades av Mourinho tidigt 00-tal. Säsongen vi vann så lyckades vi på något vänster alltid få in ett mål ändå, är det nåt vi behöver fortsätta med så är det just det. Chelsea har ju ett otroligt defensivt skickligt lag, och med 9 man i straffområdet så gavs vi aldrig chansen att riktigt lyckas. Är det svårt mot ett defensivt mitten/bottenlag så är det väldigt mycket svårare mot ett defensivt topplag.

    Tycker själv att det var väldigt synd att det blev utvisning, hade en känsla av att vi började ta över matchen efter Chelseas 1-0 och tror att. vi hade kunnat blåsa på i andra halvlek och kanske fått med oss alla 3 poängen.

    Havertz mål var väldigt snyggt, dock har jag en känsla av att han gick för att förlänga bollen till Lukkaku mer än att få den i mål. Men jag kan ha fel. 🙂

Kommentarer är stängda.