Liverpool träffade målramen tre gånger, förlorade matchen, men lyckades ändå ta sig vidare till kvartsfinal.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Osade av självförtroende med bollen och hade nerver av stål som i slutet av matchen passade förbi Correa med minsta möjliga marginal. Starka händer på Calhanoglus frispark, men totalt chanslös på Lautaros världsklassavslut.

Trent Alexander-Arnold 8

Visade upp magisk precision vid både hörnor och var inte långt borta från att dra in en frispark. Numret större än Perisic hela matchen med många vunna närkamper. En av hans bättre defensiva insatser i Champions League.

Joel Matip 6

Var uppe i straffområdet och nickade en boll i underkant av ribban. Kändes annars lite tagen av stundens allvar och stressade iväg bollen i onödan några gånger när han sattes under lite press av Inter.

Virgil van Dijk 7

Lugn, stark och ett ständigt hot vid fasta situationer. Enda plumpen i protokollet var ett lite väl passivt försvarsspel vid baklängesmålet.

Andrew Robertson 6

Inte hans bästa insats i form av distribution och passningsspel. Bommade bland annat att få fram bollen till Salah som i så fall blivit helt ren med Handanovic. Behövde inte oroa sig särskilt mycket defensivt där Inters hot var svagt matchen igenom.

Fabinho 6

Lite frustrerad på domaren som blåste flera billiga frisparkar mot honom. Hjälpte annars till att ro matchen i hamn med en man mer och låta bortalaget springa i hopplösa cirklar runt honom. Bekväm match för brassen utan att glänsa.

Thiago 7

Tillbaka i startelvan och var inte rädd att ta risker i passningar eller vid behov kasta sig in i närkampssituationer. Nyttig spelare att ha och visade rutin och lugn med sitt spel.

Curtis Jones 6

Lite svårt att sätta sin prägel på matchen och blandade att få bollen lite långt ifrån sig med att blixtra till och vinna sin man-man duell emellanåt.

Mohamed Salah 6

Två skott i vardera stolpe och en tuff batalj mot Bastoni som drog på sig ett gult kort efter en härlig chippfint. Det ville sig inte riktigt målmässigt. Däremot så var Salah själv tydlig (i intervjuer efteråt) med att han gör hat trick i nästa match istället.

Diogo Jota 5

Svårt att få bollen under kontroll och blev alldeles för lätt bortmanövrerad av Inter. Drog också på sig ett klumpigt gult kort efter en sen otajmad brytning.

Sadio Mané 7

Kändes lurig och stod återigen för en grym arbetsinsats. Jobbade stenhårt i Liverpools presspel längst fram och satte sånär upp ett assist till Salah.

Jordan Henderson (in istället för Jones minut 65) – 7

Tog ett rejält tag om mittfältet mot ett Inter med 10 man, och släppte aldrig taget.

Naby Keita (in istället för Thiago minut 65) – 7

Fina rörelsemönster och bidrog med offensiva initiativ. Trygg med boll.

Luis Diaz (in istället för Jota minut 83) – N/A

Nekades ett mål med minsta möjliga marginal av Vidal.


Vår Man of the Match: Trent Alexander-Arnold

1 kommentar
  1. Så Keita mot Keita alltså? 😉

    Grymt bra jobbat med sidan.

Kommentarer är stängda.