Med ett måls marginal tog sig Liverpool vidare till kvartsfinal i Champions League. Hemmamötet med Inter slutade med förlust, men tack vare vinsten i Milano räckte det ändå för avancemang.

#1 – Sanchez utvisning Det som fick mest utrymme i media efter den här matchen var utvisningen på Alexis Sanchez, som kom strax efter det att Inter reducerat. Arsene Wenger uttalade sig om det andra gula kortet och påstod att det till viss del delades ut eftersom Fabinho förstärkte situationen. Jag må vara partisk här, men jag tycker det enda som bör diskuteras kring Sanchez är hur det kunde komma sig att han inte redan hade blivit utvisad? Hans tackling på Thiago i den första halvleken var oerhört ful, sträckt ben och dobbarna rakt in vår spelfördelare. I mina ögon är det ett solklart rött kort, en farlig satsning som hade kunnat orsaka mer skada än den gjorde. Att kasta sig in i situationer, som Sanchez gjorde flera gånger, är något som ska beivras från domarna och det gjorde de den här gången.


#2 – Salahs ”måltorka” Det här kanske är något hårt mot en spelare som producerat mål i en strid ström ända sedan han kom till klubben, men de senaste matcherna har det inte riktigt klickat för Sarah i avslutssituationerna. Han missade ett friläge mot West Ham och hade två ramträffar i den här matchen, varav åtminstone en borde ha varit ett givet mål. Det här ska egentligen inte ses som någon kritik, utan mer ett bevis för att vår målspruta faktiskt är mänsklig. Han har spelat oerhört mycket fotboll på sistone och det verkar som att de afrikanska mästerskapen kanske slet på honom en del. Tre raka matcher utan mål eller assist nu och det är den längsta poängtorka han upplevt den här säsongen, det är dock något som snarare borde oroa Brighton och Arsenal än uppmuntra dem, chanser har inte saknats och Salah kommer nog inte acceptera fler missar från sig själv.

#3 – Avancemanget Det som den här matchen handlade om var såklart att ta sig vidare, att vi förlorade de här nittio minuterna betyder ingenting för framtiden i turneringen. Vi gjorde jobbet mot Inter, utan att för den delen imponera i någon av matcherna, och tog oss vidare på till slut ganska säkert sätt. Att vi nu är på den nivån att vi kan ta oss vidare från den här typen av möte utan att spela vår bästa fotboll säger en hel del. Värt att ta med ifrån just den här matchen är såklart också att vi inte behövde göra ett till mål, när vi var en man mer spelade vi mer av matchen än försökte gå framåt och det är såklart klokt i det läge vi befann oss. Hade vi behövt pumpa på framåt hade nog matchen sett väldigt annorlunda ut under den sista halvtimmen. Vi får vänta lite på att se vilka som blir våra motståndare i kvarten, men med tanke på vilka lag som ser ut att gå vidare är det mycket som talar för en riktigt tuff drabbning. Personligen skulle jag gärna undvika att möta lag från Premier League, även om jag såklart heller möter Manchester United än Bayern Munchen. Oavsett vilka vi möter kommer vi att chans att ta oss vidare, så stark är den här truppen.