Ett uddlöst Liverpool kunde inte skapa tillräckligt mot ett Arsenal med en man mindre. Oavgjort i halvtid, returmöte nästa torsdag.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Ute på vift långt utanför straffområdet en gång. I övrigt behövde han göra en räddning på hela matchen, vilket var en högklassig sådan.

Trent Alexander-Arnold 5

Ingen vidare touch, inga bra inlägg eller någon fart på grejerna. Plattmatch kort och gott.

Joel Matip 7

Liverpools bästa offensiva och defensiva spelare. Säger både något om Matips insats, men också hur uddlös hans medspelare var framåt.

Virgil van Dijk 6

Tillräckligt solid för att kunna avvärja Arsenals få anfallsförsök. Ett par halvdana touch som kunde ställt till det, men gjorde inte det. Nära skjuter ingen hare.

Andrew Robertson 6

Passade fram till ett rött kort. Utöver det så kunde skotten inte såga sig igenom ett väl försvarade bortalag.

Fabinho 6

Bra brytningar och att återvinna boll. Däremot inte lika lyckosam i det kreativa spelet när matchbilden ändrades i och med utvisningen.

Jordan Henderson 5

Bra intensitet och inställning. En av pådrivarna när hemmalaget pressade Arsenal 11vs11. Därefter sprang han mest runt och passade i ytterzonerna, kunde inte bryta några linjer eller hota backlinjen tillräckligt.

James Milner 5

Matchbilden passade inte vice-kaptenen. Liverpool behövde fart och kreativitet, och det kunde han inte bidra med.

Diogo Jota 5

Vann ett rött kort men inte så mycket mer. Nosade mest runt utanför straffområdet, dock väldigt uddlös när vi summerar matchen i sin helhet.

Takumi Minamino 5

Blixtrade till och fick Liverpools hetaste chans i matchen. Dock inte tillräckligt hög kvalité, och att Liverpools anfallstrio inte lyckades vaska fram ett skott på mål med en man mer och ett nästan öppet mål säger nånting om hur svagt insatsen var.

Roberto Firmino 5

Fin förstatouch, dock väldigt långt ifrån mål och oftast felvänd. Där gör man inga skott, och inga mål för den delen.

Curtis Jones (in istället för Milner minut 61) – 7

Ljuset i mörkret för Liverpools offensiv. Gav ett överraskningsmoment och bröt mönster i spelet.

Neco Williams (in istället för Alexander-Arnold minut 76) – 6

Lite skakig inledningsvis, dock bra fart längs högerkanten och fick in bollen i straffområdet.

Joe Gomez (in istället för Matip minut 76) – 6

Höll ställningarna längst bak.

Alex Oxlade-Chamberlain (in istället för Gordon minut 76) – 6

Fick inte tillräckligt mycket boll för att kunna påverka matchbilden.


Vår Man of the Match: Joel Matip

3 kommentarer
 1. Tror att alla lagen i Premier League tittade igår och tänkte ”vafan, varför har vi inte spelat 10-11 mot Liverpool hela säsongen”. Skämtåsido, vi var usla igår och har tyvärr varit det varje gång vi mött ett lag som tappat en gubbe. Tänker främst på andra halvlek hemma mot Chelsea där Lukkaku skapade matchens farligaste chans efter utvisningen och även matchen mot Atletico borta där vi var helusla och räddades av säsongens konstigaste straff.

  Vi har och har alltid haft stora problem med lågt sittande försvar. Klopp har helt enkelt ingen medicin för det och vi får förlita oss på Salah eller Manés briljans för att lyckas få in ett mål. Nu när de saknades igår så hände inget framåt… Kan bli tunga veckor det här där vi kan hamna i fighten om CL-platserna istället för fighten om andra plats (eventuell titel om City får årmiljonendets kollaps).

  • Helusla är väl å ta i. Det gråts mkt nu. Förstår att det gnälls efter Leicester eller Brighton. Men detta? Kom igen. Frustrerande visst. Men inte mer.
   Konstigaste straffen? Den va ju solklar.
   Håller dock med om 10 mot 11. Tänkte direkt efter utvisningen senast att detta är nog bra för Arsenal. Som nu såklart går å vinner trippeln i vår för dom är ju såå mkt bättre än oss..

  • Straffen var klar, men konstig pga aktionen av backen som drog ner Jota i ett helt ofarligt läge 🙂

   Uselt med dels matchcoachning och att vi blir superstressade och tog konstiga beslut. Vi saknade Thiago främst i torsdags, kreativiteten på Milner, Fabbe och Henderson lämnar mycket att önska. Tänk så hade Klopp tagit in Jones i paus, hade varit trevligt.

   Många agerar som att semin är körd, den är mer öppen än vad den borde varit men långt ifrån körd.

Kommentarer är stängda.