Efter en trevande inledning lyckades Liverpool vända ett tidigt underläge till en ganska bekväm seger mot Shrewsbury, slutsiffrorna skrevs till 4-1 efter bland annat ett första seniormål för Kaide Gordon.

#1 – Startelvan Det har varit väldigt oklart vilka spelare som skulle finnas tillgängliga för oss till den här matchen, covidutbrottet under veckan gjorde att vi fick ställa in mötet med Arsenal och när det nu var dags att spela igen fanns inga uppgifter om vilka som var friska nog att spela. Det visade sig att elvan var en blandning av etablerade spelare och mer orutinerade tonåringar, defensiven kändes trygg, men offensiven oprövad. På bänken kunde vi hitta ytterligare några spelare från a-truppen, bland annat var både Minamino och Firmino friska nog för platser i truppen. Mängder av spelare saknades fortfarande, det återstår att se hur många av dem som kommer tillbaka till veckans match mot Arsenal. Idag hade vi spelare nog för att ta oss vidare till nästa omgång, det var egentligen det enda det handlade om. En annan som var tillbaka var Klopp, efter att ha sett Chelseamatchen från sjuksängen var han tillbaka på bänken och det var glädjande att se.


#2 – Kaide Gordon Det var många unga spelare i dagens lag, den klart mest lysande var 17-årige Gordon. Han mattades något under den andra halvleken, men under de första 45 var han väldigt spännande att följa. Likt en viss Harvey Elliot var han inte rädd för att utmana sina klart mer erfarna motståndare och hade tidigt en aktion där han visade upp både rappa fötter och snabb tanke, den gången blev avslutet något tamt. Lite längre fram i halvleken var det dock Gordon som kvitterade Shrewsburys ledningsmål och även då visade han att han har en bra uppfattning av vad som sker runt omkring honom. I stället för att avsluta med sitt första tillslag vände han in i planen, fick utrymme för sin bästa fot och avsluta behärskat. Det är såklart en oerhört lång väg att vandra för Gordon, men det ska bli mycket spännande att följa hans utveckling.


#3 – Charmen med FA-cupen Som Liverpool-supporter vill man såklart alltid se laget vinna och helst hålla nollan, men så här i efterhand var det ändå en speciell stund när Shrewsbury tog ledningen, deras hängivna bortafölje exploderade och fick säkerligen med sig minnen för livet från Anfield. I slutändan blev det en bekväm seger för oss, men på andra håll i England var det Premier League-lag som gick på minor. Den stora skrällen var såklart Cambridge seger över Newcastle, men vi fick även se Arsenal, som uppenbarligen lägger all sin kraft på ligacupen, åka ut efter en förlust mot Nottingham Forest. Det är en fin turnering FA-cupen och speciellt i de här inledande omgångarna, innan det bara är de stora lagen som är kvar. Jag är inget stort fan av ligacupen, det känns mest som ett tillfälle att lufta truppen, men den här turneringen är något annat. De små klubbarna, de gamla slitna arenorna, spelarna som går in lite för hårt i närkamperna, det är en skön kontrast till penningstinna Premier League. Efter matchen berättades det om att van Dijk varit inne i Shrewsburys omklädningsrum, gratulerat dem till en bra insats och önskat dem lycka till under resten av säsongen, en fin gest som ramar in känslan av FA-cupen på ett passande sätt.