Spelet glimrade något oerhört på Elland Road. Detta faktum överskuggades dock av en stygg skada på Harvey Elliott.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Stod pall när Leeds rivstartade och fick avsluta mot honom från nära håll. Annars utmärkt precision i uppspelen och alltid en trygg punkt för backarna att spela hem till, för att därefter kunna ta en ny position.

Trent Alexander-Arnold 8

Såg oerhört spelsugen ut på sin ordinarie position efter Southgate använt honom som mittfältare under landslagsuppehållet. Drog dit ett välplacerat assist till Salah, och pumpade på i våg efter våg på högerkanten.

Joel Matip 8

Alert försvarsspel och gav Leeds ytterst få chanser att testa Alisson. Som om inte det vore nog agerade han även offensiv mittfältare som till slut resulterade i ledningsmålet.

Virgil van Dijk 8

När Leeds stormade runt som värst så var Virgil cool som en filbunke. I andra änden av planen hade han ett oerhört stort övertag på Cooper på offensiva fasta. Lyckades dock inte riktigt få till avsluten med skallen denna gång.

Andrew Robertson 7

Testades till en början av Raphinha på sin vänsterbacksposition. När matchen väl satte sig lite så växte övertaget för skotten både defensivt och offensivt. Kändes oerhört påkopplad matchen igenom och vann tydligt på poäng.

Fabinho 8

Hade det lite svettigt om öronen inledningsvis där han åkte på ett tidigt gult kort. Växte in i matchen positionsmässigt och en absolut nyckelspelare i att vinna tillbaka bollen högt upp i planen för Liverpools del. Påpassligt målskytt med benskyddet efter paus.

Thiago 7

Hängde inte riktigt med i tempot initialt. Dock var det kanske förståeligt både med tanke på intensiteten i matchinledningen och att detta var första matchen från start denna säsong. Hjälpte Liverpool hitta rytmen efterhand och var en sann lagspelare som spelade fram Mane till det tredje målet denna kväll.

Harvey Elliott 8

Tog initiativ och var lika framfusig som vi fått se under de tidigare matcherna av säsongsinledningen. Hans insats överskuggas ju tyvärr av den otäcka skadan, som till synes kom precis innan han skulle bytas ut, och som troligtvis betyder att säsongen är över för ynglingen redan nu. Oerhört grymt öde för 18-åringen.

Sadio Mane 7

Hade en sån där klassisk match där bollen bara inte ville in hur många försök han än fick. Avslutade från alla håll och kanter och kunde bara skratta åt eländet. Sista skrattet fick dock Mané själv när han ä-n-t-l-i-g-e-n lyckades vända runt och få bollen i nät. Skönt för honom.

Mohamed Salah 8

Sprang åttor runt stackars Junior Firpo som säkert lär drömma mardrömmar om sin motståndare inatt. Hittade ständigt öppningar på högerkanten tillsammans med Trent och kombinerade sig fram till 100:e målet i Premier League – bara en sån sak. Mycket bra matchen igenom.

Diogo Jota 7

Alltid på språng och hade nog redan skrivit ut checken för assistbonusen när Mané brände öppet mål. Leeds backlinje stördes också av hans fantastiska press som till synes aldrig riktigt avtog. Ser ut att vara i superform fysiskt sett.

Jordan Henderson (in istället för Elliott minut 63) – 7

Hjälpte laget att trumma igång efter skadechocken, och pushade laget till att utnyttja sitt numerära övertag. Hjärnan bakom det tredje målet efter sitt svepande passningsinlägg till Thiago.

Alex Oxlade-Chamberlain (in istället för Henderson minut 82) – 6

Järnspikarna på lantstället var mindre rostiga än Ox denna afton. Mycket fart och intensitet, dock lämnade bollbehandlingen en del att önska.

Naby Keita (in istället för Thiago minut 90+3) – N/A

Kasserade in en vinst på kontot.


Vår Man of the Match: Mohamed Salah