En stark start gjorde att Liverpool kunde få med sig alla tre poäng från London.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 9

Räddade friläge, klackar, lobbförsök och var allmänt världsklass i mål. Utan Becker mellan stolparna hade Liverpool aldrig tagit en fullpoängare.

Trent Alexander-Arnold 7

En av Liverpools bästa spelare första halvtimmen med bra tempo, fantasi och precisa passningar. Därefter blev han rejält testad i defensiven och hade det stundtals jobbigt. Åkte även på en smäll på foten som gjorde att han småhaltade runt tills slutet av matchen när han blev utbytt.

Joel Matip 6

Felpassningar i slutet av första gjorde att Palace fick vittring på poäng. Hade inte särskilt bra koll på löpningarna och bollarna som hemmalaget frekvent satte bakom ryggen på honom.

Virgil van Dijk 6

Hittade målet på hörna som gjorde att Liverpool fick en bra start på matchen. Väldigt envis med att ställa Palace offside och vid ett flertal tillfällen var han och Matip helt ute och cyklade – däribland på baklängesmålet.

Andrew Robertson 8

Piskade in hörnan till van Dijk och satte därefter bollen på läppen till Ox på bortre stolpen. Ständigt hot i offensiven och höll tillräckligt bra koll på benen mot den snabbfotade och trixiga Olise.

Fabinho 7

Tog tag i taktpinnen på Liverpools mittfält och var dominant till en början. Fick en rejäl chans att skjuta utanför straffområdet men bollen stack iväg högt över. Inte alls lika imponerande efter paus men visade kylan från straffpunkten för att ro hem segern.

Jordan Henderson 6

Mest en gedigen arbetsinsats utan att få ut särskilt mycket konstruktivt utöver ett snurrskott. Fick inte ordning på mittfältet efter paus där man inte kom tillräckligt nära Palace nivå.

Curtis Jones 7

Imponerade genom ett klokt spel med bollen och flyttade den vidare på ett snabbt sätt. Visade ungdomlig entusiasm med några kolossala och fasansfullt långa presslöpningar när laget hängde på repen.

Alex Oxlade-Chamberlain 7

Jobbade hårt och lurade i vassen på bortre stolpen, vilket till slut gav resultat i form av mål. Utbytt en kvart in i andra, troligtvis som en säkerhetsåtgärd mer än något annat.

Diogo Jota 6

Tog upp den fysiska kampen och peggade upp en fin chans till Fabinho. Vann en så kallad ’soft penalty’ i slutet av matchen efter att ha sprintat loss men kommit lite för nära Guaita.

Roberto Firmino 6

Pressade fram misstag och behöll bollen i sin ägo på väldigt små ytor till en början. Därefter kom ett onödigt slarvpass i slutet av halvleken, och från den punkten fram till 90:e minuten var han rätt osynlig i matchen tyvärr.

Takumi Minamino (in istället för Oxlade-Chamberlain minut 60) – 6

Fick inte riktigt fast bollen och kunde inte sätta avtryck på den okontrollerade matchbilden.

James Milner (in istället för Firmino minut 90) – N/A

Väntade länge vid sidlinjen men fick till slut hoppa in vid tvåmålsledning. Det värmde säkert.

Joe Gomez (in istället för Alexander-Arnold minut 90+2) – N/A

Stark i luftrummet och täckte ut bollen över sidlinjen.


Vår Man of the Match: Alisson Becker