Liverpool vidare till final i Ligacupen efter Jotas dubbla mål på Emirates.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Caoimhin Kelleher 7

Toppräddning på Lacazettes frispark och snabb att reagera på Martinellis luriga skott mot första stolpen. Annars en gedigen match med fötterna och snabb ut från sin linje.

Trent Alexander-Arnold 8

Hade lite tufft att hänga med i svängarna mot Martinelli initialt. Steppade dock upp med lite bättre understöd av lagkompisarna och var hjärnan bakom Jotas båda mål.

Joel Matip 6

Slarvade i passningsspelet vid några tillfällen. Gjorde ingen större skada defensivt dock. Klev av i paus.

Virgil van Dijk 7

Slog även han bort några passningar som vi inte är vana vid. Blev dock bättre och bättre ju längre matchen gick och hanterade et begränsade hotet från Lacazette relativt enkelt. Förlorade nog inte en enda duell i luften.

Andrew Robertson 7

Hjärtat i halsgropen mot Saka vid ett par tillfällen men lyckades reda ut det på egen hand till slut. Annars frejdig och uppe längst fram i offensivt straffområde för att göra mål några gånger, utan att få skotten innanför ramen.

Fabinho 8

Lite seg i starten. Fick dock upp farten både i benen och skallen och var fullkomligt lysande mot slutet av matchen där brassen gjorde flertalet magnifika brytningar. Brytningen i eget straffområde var inte helt tokig den heller.

Jordan Henderson 6

Sprang mest runt i skuggorna första 25 minuterna och kunde inte hitta några lediga ytor innan det började lossna lite mer. Den vokala närvaro och ständiga pushen av lagkamraterna hördes ända hem till tv-soffan utöver det.

Curtis Jones 8

Gjorde flera uppoffrande presslöpningar och var Liverpools jämnaste spelare över 90 minuter. Fungerade som en riktigt bra länk mellan anfall och försvar. Vågade dessutom hålla i bollen och dra iväg när ytan öppnade upp för det.

Kaide Gordon 6

Svårt att komma med i spelet och fick inte särskilt mycket bra bollar att jobba med. Skötte sina defensiva uppgifter på ett fint sätt, missade dock en jättechans framför Ramsdale där han blev för het och sköt högt över mål.

Diogo Jota 8

Hade stort övertag på Tomiyasu och var så bra när han fick löpa rättvänd mot Arsenal. Strumprullade in första målet på ett smart sätt och var på samma våglängd som Trent på andra målet där han enkelt överlistade Ramsdale. Satte även upp Gordons jättechans. Kanonmatch.

Roberto Firmino 7

Rörlig över stora ytor och poppade upp här och var för att hjälpa till att hålla bollen inom laget.

Ibrahima Konate (in istället för Matip minut 45) – 7

Greppade stafettpinnen av Matip i halvitd och gjorde det med den äran. Tog ett smart taktiskt gult kort och försvarade sig väl.

Takumi Minamino (in istället för Gordon minut 63) – 6

Började ute till höger och flyttade senare upp centralt. Fokuserade mest på att ligga rätt i positioner och ge energi åt laget. Hade en halvchans för att göra mål.

James Milner (in istället för Henderson minut 75) – 6

Hjälpte Liverpool till en bekväm resa mot slutsignalen.

Neco Williams (in istället för Firmino minut 84) – N/A

Pressade järnet i slutminuterna.


Vår Man of the Match: Diogo Jota

3 kommentarer
 1. Härligt med Final!

  Curtis Jones ser ut att bli väldigt viktig för vårt anfallsspel. Vart riktigt het de senaste matcherna och lär bara bli bättre! Riktigt kul att se! Så har vi även Harvey o Thiago på ingång (förhoppningsvis gällande den sistnämnda).

 2. Jag är säkert den enda men jag tycker att Jones har en tendens att kladda lite för mycket på bollen. Stoppar upp flytet lite för ofta, sen syns det ju att det finns otroligt mycket boll i honom så det kommer bli bra tillslut ändå det är jag helt övertygad om!

  • Alltså håller ju definitivt med att han kladdar lite mycket på bollen. Skulle inte säga att han stoppar flytet though, då han till mångt och mycket skapar det betydligt bättre än resterande mittfältare (som spelar för tillfället). Däremot så kan han ju bli pressad ibland och hålla kvar bollen för länge, istället för att ta sig ut pressen med en enkel pass, vilket kan leda till farliga situationer för motståndarna.

   Men det är definitivt en mognadsfråga! Jag tycker det annars är härligt och se att han är självsäker och vågar ha bollen mer, då de andra bara passar runt den och sällan har någon idé till när det kommer till att bryta mönster. Något som vi verkligen saknar, trots att vi gjort flest mål kan jag ju tycka att vi är ganska förutsägbara i vårt spel.

   Sen som ett vinnande lag, tror jag även att större delar av vårt lag behöver vara delaktiga i målgörandet. Något som verkar vara lite på gång!

Kommentarer är stängda.