Liverpool tappade segern på Stamford Bridge efter två snabba mål i baken.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Caomhin Kelleher 7

Oerhört vass som plockade friläge från Pulisic och också snabb med att få upp händerna mot samme spelare senare i matchen. Helt utan chans på bägge målen han fick släppa förbi sig. Gedigen insats återigen.

Trent Alexander-Arnold 7

Stod för ett individuellt misstag tidigt, spelade dock upp sig och satte en magnifik chipp fram till Salahs mål. Sattes under hög press av hemmalaget, det stoppade däremot inte kreativiteten från Trent.

Ibrahima Konaté 7

Imponerade snabbhet när det behövdes och stark i duellerna mot Havertz. Lite het vid kvitteringen där han kom ur position men på det stora hela en imponerande insats.

Virgil van Dijk 6

Fick använda huvudet väldigt mycket med varierat resultat. Kändes lite mer stressad och pressad än vi är vana vid att se. Solid utan att visa så mycket mer.

Kostas Tsimikas 7

Tog fighten mot Mount och Azpilicueta som han försvarade sig väl emot. Bra på att ta sig förbi på vänsterkanten, tyvärr var kvalitén på inläggen därefter inte lika vassa.

Fabinho 5

Sakta med att komma igång och lät sig passeras gång på gång inledningsvis. Spelade utöver det med väldigt små marginaler och på vippen att bli av med bollen vid flertalet tillfällen.

James Milner 5

Kastade bort passningarna lite väl mycket och tvingades därför att kasta sig in i tacklingar för att ta bollen tillbaka. Drog på sig den onödiga frisparken som ledde fram till Kovacic drömmål. Tröttnade i andra och ruskade missnöjt på huvudet när han klev av planen.

Jordan Henderson 5

Hängde inte alls med i inledningen och höll inte bollen under kontroll många gånger i första. Lyfte sig något efter paus då han fick göra fler offensiva utflykter.

Mohamed Salah 7

Hade stor respekt av Chelsea-försvaret och slog Alonso fartmässigt i matchen. Stod också för ett vackert mål och överlistade sånär Mendy med ett listig chippskott. Tillbaka i nivå efter bottennappet senast.

Sadio Mané 8

Drog igång matchen med ett tidigt gult och var verkligen laddad till max från start. Kapitaliserade misstaget från Chalobah och visade prov på snabbhet i djupled som han utnyttjade gång på gång. Sånär tvåmålsskytt och tystade nog en del tvivlare med denna insats.

Diogo Jota 6

Assisterade till Manés mål men fick annars fightas mycket ute mot kanten istället för centralt. Många frisparkar mot sig i flertalet dueller till portugisens stora frustration. Utbytt.

Naby Keita (in istället för Milner minut 69) – 6

Adderade lite mer kreativitet till Liverpools mittfält och kunde vinna mark i en mot en genom att slå sin spelare med några snabba vickningar.

Alex Oxlade-Chamberlain (in istället för Jota minut 69) – 6

Bidrog med mycket energi, tog dock inte alltid det bästa beslutet i anfallen.

Curtis Jones (in istället för Mané minut 90) – N/A

Comeback kid.


Vår Man of the Match: Sadio Mané

1 kommentar
  1. Fabinho var klart sämst idag, vilket kändes så märkligt iom att han brukar vara en klippa. Nu åkte allt igenom istället. Milner tycker jag ändå var starkast på mittfältet med flera viktiga brytningar. Visst han skapade frisparken, men känns lite hårt att belasta honom för målet. Oavsett en vassare och mer delaktig insats.

Kommentarer är stängda.