Liverpool var tillbaka i London igår och precis som senast, mot Tottenham, blev det 2-2, ett resultat som varken Liverpool eller Chelsea kan vara speciellt nöjda med.

#1 – Covid Den ständiga snackisen numer är kopplat till coronavirusets spridning i de olika trupperna i Premier League. Till gårdagens match hade det tidigare offentliggjorts att vi skulle vara utan tre spelare pga smittan, men det dröjde till en timme innan matchstart innan klubben meddelade vilka det handlade om. Det visade sig att de rykten som florerat stämde, vi saknade Alisson, Matip och Firmino i truppen, utöver det saknades också Klopp på arenan. Att vara utan tre tongivande spelare och sin tränare till en sån här match påverkar såklart, hur mycket kan man bara spekulera i, men att vi kom med en sargad trupp råder det ingen tvekan om. Det är något av ett lotteri vilka som kan och vilka som inte kan spela nu och med tanke på att vår skadelista börjar bli ganska diger behöver vi verkligen komma ur den här smittspridningen som pågår inom klubben så fort det bara går.


#2 – Första halvlekens kaos Det blev en händelserik första halvlek, med fyra mål och två utvisningssituationer, utöver det bjöds det också på mängder av chanser. Just bjöds är rätt ord i det här sammanhanget, för det var ofta det som det handlade om, spelare gjorde misstag som ledde fram till farligheter. Det började med att Alexander-Arnold rensade på en Chelseaspelare så att ett friläge uppstod, några minuter senare missade Chalobah en nick och gav Mané öppen gata mot mål. Jag kan tänka mig att de neutrala åskådarna blev väldigt underhållna av det som utspelade sig, men det är sällan ett gott betyg till spelet. Det är ett problem den här säsongen att vi inte kan hålla våra ledningar, många gånger har vi tappat segrar på grund av att vi inte kan kontrollera matchtempot på samma sätt som tidigare. En styrka som fanns i vårt ligavinnande lag var att vi kunde spela på ledning, många matcher vanns med uddamålet utan att vi kändes hotade. Den här säsongen finns det ingen ledning som är stor nog för att man ska kunna koppla av, det är svagt att släppa sådana ytor i defensiven som vi gjorde när vi hade vår tvåmålsledning, att vi inte kontrollerade händelserna bättre då blev kostsamt än en gång. Att sätta fingret på exakt som var problemet igår är inte helt enkelt, men en sak som inte funkade under stora delar av matchen var rollfördelningen på mittfältet. Kovacic och Kante var två av matchens förgrundsfigurer, medan våra mittfältare fick finna sig i att hamna på mellanhand allt för ofta. Många har lyft formen hos vår kapten efter matchen och att Jordan Henderson inte är i form är tydligt, förhoppningsvis kan han få vila i någon/några av de kommande cupmatcherna för att få tillbaka sitt driv i steget igen.


#3 – Ligan avgjord? Medan de senaste veckorna varit tuffa för både Chelsea och Liverpool har Manchester City gått som tåget, deras seger mot Arsenal kändes väldigt tung i ligaracet och nu när varken vi eller Chelsea lyckades hänga på börjar avståndet uppåt kännas allt för långt. Vi har tappat poäng i tre raka matcher och även om det har varit svåra matcher så duger det inte om vi ska ha någon som helst chans att komma ikapp Guardiolas mannar. De flesta experter är överens om att Citys ryck är ett guldryck och det är jag benägen att skriva under på, men med det sagt hoppas jag såklart att vi fortsätter sätta fullt fokus på att närma oss, för kanske kan även de råka ut för utbredd covidsmitta eller bara komma in i en formsvacka. Vi har trots allt City kvar att möta, det har Chelsea också, så det är inte kört än. Hur man än vrider och vänder på det är det svårt att hitta något som talar för oss, speciellt nu när vi skickat iväg två av ligans bästa målskyttar till en annan världsdel under några veckor, men vi kan inte göra annat än vinna så många matcher vi bara kan och hoppas på att även pengapumpade lag kan få formsvackor.