Riktigt stark bortavinst mot Brighton med flera starka individuella insatser.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 8

Snabba reflexer och ett betryggande målvaktsspel som ledde fram till en hållen nolla. Åkte på en sen ful smäll från Maupay på en utspark men kunde som tur var resa sig snabbt igen.

Trent Alexander-Arnold 7

Lysande inlägg och tillika fasta situationer som i stort sett alltid hotade Brighton på något plan. Fick ta i för att hålla March borta i slutet av matchen.

Joel Matip 8

Höll saker lugnt och tryggt längst bak och lyckades plocka upp bollar. Kändes dessutom trygg under press och assisterade Diaz mål med en alldeles perfekt lyftning mot straffområdet.

Virgil van Dijk 7

Många vunna nickdueller i vanlig ordning och hade sina små tricks för sig att hålla Brighton-spelarna borta från bollhållare och tappa ut bollen över linjen.

Andrew Robertson 7

Stor del av Liverpools imponerande vänsterkant sett till hela matchen. Samarbetade galant med Diaz både offensivt och defensivt. Hade ett skottförsök på mål dessutom.

Fabinho 6

Kunde inte riktigt sätta sin prägel på matchen och var ofta inklämd på en liten yta på mittfältet. Tog en taktisk varning för att motverka en kontring i andra halvlek.

Jordan Henderson 7

Hittade lediga ytor längst ute på högerkanten och spelade fina trianglar ihop med Salah och Trent. Testade Sanchez med ett skott på mål.

Naby Keita 7

Inledde lite sömnigt med flera riktigt svaga bolltapp. Spelade dock upp sig efter Brightons inledande press avtog och Liverpools mittfält sakta men säkert tog över matchbilden. Hans skott på Bissoumas arm gav straff dessutom.

Mohamed Salah 7

Kvick i steget och kunde löpa till sig ett halvt friläge mot Sanchez som ett resultat av det. Mycket aktiv på sin högerkant och hade några okej skottförsök innan han säkert satte dit en straff. Klev av småskadad.

Luis Diaz 8

Grymt uppoffrande jobb och vann så mycket boll genom sin löpintensitet. Oerhört modig att sticka in huvudet för att göra första målet och visade grym snabbhet och förstatouch vid flertalet kontringar. Fick ta emot några duktiga smällar men reste sig nästan direkt och gnällde aldrig över sin stundtals bryska behandling av Brightonspelarna.

Sadio Mané 8

Oerhört snabb och en spelare som Brighton inte riktigt fick grepp om. Utöver det hittade han fram både till skottlägen och hade en styrning precis framför Sanchez som lika gärna kunde letat sig in i nät. Lägg därtill några nickförsök och man kan konstatera att detta var en mycket fin match av senegalesen.

Diogo Jota (in istället för Salah minut 64) – 6

Svårt att komma loss och förbi sin försvarare. Antingen blev han nerdragen i sista stund eller så misslyckades förstatouchen något.

Thiago (in istället för Keita minut 64) – 6

Satte iväg Diaz på ett kontringsförsök med en precis långboll och satte stopp för nåt kontringsförsök.

James Milner (in istället för Jota minut 86) – N/A

La inga fingrar emellan efter sin intåg, vilket bland annat Cucurella fick smaka på.


Vår Man of the Match: Luis Diaz