I en match som innehöll det mesta stod Liverpool till slut som segrare, än en gång var det Mohamed Salah som stod för den avgörande insatsen och slog in straffen som gav oss 3-2.

#1 – Liverpools inledning, Atleticos återkomst Vi startade matchen i ett rasande tempo och satte Atletico under stor press redan från första minuten, något som också ledde till att vi tidigt tog ledningen genom Salah(eller Milner). Det dröjde sedan inte länge innan Keita drog in 2-0 på volley, där kändes det verkligen som att matchen var i våra händer. 25 minuter senare hade Atletico både reducerat, kvitterat och börjat trycka på för ett ledningsmål. Scenförändringen i den första halvleken var häpnadsväckande, när 1-2 kom var det som att vi tappade all den energi som vi startat matchen med och att kvitteringen skulle komma kändes verkligen inte överraskande. Vi tappade mittfältet helt, förlorade närkamper och matchen var på väg att glida oss hur händerna.

#2 – Utvisningen Vi skulle dock få en chans att återta kommandot i matchen, då tvåmålsskytten Griezmann var högt uppe med foten i ansiktet på Firmino och fick syna det röda kortet. Utvisningen var solklar, det tror jag även de som inte är lika enögda som jag håller med om, och förändrade matchbilden ännu en gång. Det var en del protester mot kortet bland spelarna på planen, men det är bara att anta att de inte såg situationen, för när de ser reprisen tror jag de kommer att acceptera domslutet. Sparken mot Firminos ansikte var inte avsiktlig, men klumpig, farlig och regelvidrig.

#3 – Straffarna Trots en man mer hade vi oerhört svårt att komma till lägen, det påminde lite om när vi mötte Chelsea och fick spela en halvlek mot tio man. Det började gå lite för långsamt och de där hotande passningarna lyste med sin frånvaro, känslan var att det nog skulle till en fast situation för att vi skulle kunna skapa något av värde. I efterspelet till en hörna hamnade Jota i en intressant position i straffområdet, men hann knappt få blicken på bollen innan han blev omkullsprungen av en Atleticospelare. Solklar straff, som Salah enkelt slog in. Strax därefter var det dags för en ny straff, återigen med Jota som en av de inblandade. Nu var det i stället han som orsakade avblåsningen, efter en kontakt med en motståndare i samband med en frispark. Domaren pekade på straffpunkten, men sedan dröjde det. Repriserna började vevas och det framstod mer och mer som att Atleticospelaren ville ha den där straffen lite för tydligt, han föll för enkelt och VAR-rummet uppmärksammade domaren på det. Några minuter senare hade straffen vinkats bort och Atleticos chans till kvitteringen försvunnit. Jag är väl medveten om att jag är partisk här, men i mina ögon tog domaren tre viktiga och bra beslut i den här matchen. Han tog utvisningen, han vågade blåsa straff för oss trots att han visat ut en spelare innan och han vågade döma bort den felaktiga straffen.