Ett viktigt mål av Fabinho strax före halvtid lade grunden för vad som till slut blev en säker trepoängare för Liverpool, 3-0 blev slutsiffrorna och med segern klättrade vi om Chelsea i tabellen, trots en match mindre spelad.

#1 – Ytterbackarna  När vi spelade mot Arsenal i veckan saknades det en hel del kreativitet, vi hade svårt att skapa vassa målchanser och hamnade mest i långsamt sidledsspel utanför straffområdet. En lagdel som är viktig när det kommer till att skapa målchanser är våra ytterbackar, vi har varit bortskämda med att Robertson och Alexander-Arnold skapar chanser och gör assist med jämna mellanrum, men mot Arsenal hade båda ställt in sina fötter lite dåligt. Mot Brentford var det annorlunda, det första målet kom till efter en hörna från Trent och det andra målet efter ett inlägg från hans kamrat på den andra kanten. Att få igång de här två spelarna är oerhört viktigt för oss nu när säsongen går in i andra halvlek, inte minst nu när vi saknar både Salah och Mané. I sociala medier florerade statistiken kring vilka ytterbackar som gjort flest assist i Premier Leagues historia, där var Robertson med 45 assist på andra plats och Trent med 43 assist på fjärde. I ledningen finns än så länge Baines i Everton, åtta assist före Robertson, men med 206 matcher fler spelade. Den statistiken säger en hel del om vilka nyckelspelare våra ytterbackar är.


#2 – Ox mål och skada En av de mer ifrågasatta spelarna under säsongen har varit Oxlade-Chamberlain, men i takt med att han fått spela har kommit mer och mer in i spelet och nog har man kunnat märka att han mått bra av att slippa skador och för en gångs skulle träna ordentligt. Han har inte varit på samma nivå som sin bästa säsong, innan den första svåra skadan, men han har blixtrat till. Mot Brentford var det han som gjorde det förlösande andra målet, målet som gjorde att luften helt gick ur våra motståndare. Viktigt för Liverpool och viktigt för Ox, tyvärr råkade han ut för ytterligare en i raden av alla skador. Än så länge vet vi inte hur pass allvarlig hans skada är, men är det något man fått vänja sig vid när det gäller engelsmannen så är det att när han blir skadad så blir han borta ett tag. Hoppas verkligen att det här bara var en liten stukning, för vi kommer att behöva honom under det som är kvar av säsongen.


#3 – Födelsedagsbarnet En som fick en del kritik i torsdags var Minamino, hans miss under slutskedet av matchen mot Arsenal var av det grövre slaget och med tanke på vi saknar två av våra vassaste målskyttar var det inte något som vi ville se. Idag inledde han på bänken, men kom in med kvarten kvar. Han hann inte vara på planen speciellt länge innan han definitivt stängde matchen med sitt 3-0-mål. Det var kanske inte det svåraste avslutet han gjort, men presspelet och samspelet med Firmino var fint. Japanen fick fira sin födelsedag med att hamna i målprotokollet och ser man till hans ringa speltid är det faktiskt ett ganska imponerande målfacit som han har att stoltsera med. I ligaspelet är han nu uppe i 56 minuters speltid, på den tiden har han gjort två mål. De enda gångerna han fått spela tvåsiffrigt antal minuter har han lämnat planen som målskytt. Till det kan vi lägga mål i alla ligacupmatcher, fram till mötet med Arsenal. Han är inte bra nog att spela en stor roll hos oss och kommer med stor sannolikhet aldrig att bli det, men han är duktig på att hitta chanser i straffområdet och även om han missade läget senast var det han som var på rätt plats när bollen damp ner och det säger en del om honom som spelare.