Liverpool ställs mot Benfica i Champions Leagues kvartsfinalspel.

* * *

Idag lottades kvartsfinalerna enligt följande:

Chelsea – Real Madrid
Manchester City – Atletico Madrid
Villarreal – Bayern München
Benfica – Liverpool

* * *

Semifinaler:

Chelsea/Real Madrid – Manchester City/Atletico Madrid
Villarreal/Bayern München – Benfica/Liverpool

* * *

Benfica slog ut Ajax med sammanlagt 3-2 i åttondelsfinalen. Den första drabbningen slutade 2-2 i Portugal, men Benfica gick vidare tack vare en slitsam 1-0-seger i Amsterdam. Ja, det var en synnerligen slitsam seger där Benfica ’parkerade bussen’ stora delar av matchen och lyckades vinna genom att segermål av Darwin Nunez.

Den uruguayanska anfallaren Nunez har etablerat sig som den stora stjärnan i Benfica. 22-åringen har redan smällt in 20 mål på 22 ligamatcher den här säsongen, och 4 på 8 CL-matcher. Detta trots att laget har gjort en relativt svag ligasäsong och är hela 12 poäng bakom serieledande Porto efter 26 omgångar.

Nunez må vara stjärnskottet och spjutspetsen, men i övrigt har Benfica ett ganska rutinerat lag. Mittlåset Vertonghen-Otamendi har mött Liverpool många gånger förut, innermittfältet med Weigl och Taarabt(!) är också rutinerade spelare vid det här laget, och yttrar som Everton och Rafa Silva är i sina bästa år som fotbollsspelare.

Liverpool slog ut Porto – som är ett bättre lag än Benfica – i gruppspelet. Samtidigt är Benfica förmodligen bekvämare med ett lågt försvarsspel som säkerligen blir någonting att bita i för Liverpool.

2 kommentarer
  1. Känns som alla tagit ut segern i förskott och det känns lite farligt då det ändå är kvartsfinal i CL vi pratar om.

    • Jag har inte glömt när Simao & co slog ut Liverpool… men det är ett annat Liverpool nu. Ska till mycket för att Benfica ska klå Liverpool nu, å andra sidan var Ajax favoriter mot Benfica också.

Kommentarer är stängda.