Liverpool totalt pulvriserade Claudio Ranieris Watford på Vicarage Road.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Caomhin Kelleher 7

Fin statistroll under merparten av de 90+1 minuterna. Testades inte direkt utöver skottet från Sarr från nära håll, där han förövrigt stod för en superräddning. Höll nollan i Alissons frånvaro.

Trent Alexander-Arnold 9

Hade en imponerande split vision genom att både skära igenom Watfords försvar via det centrala mittfältet, spela fram Salah en mot en, eller skifta över bollen till andra kanten istället. Försvarade också resolut och övertygande verkligen i comebacken.

Joel Matip 8

Smart försvarsspel matchen igenom. Lyckades bland annat spela Watford offside genom att tajma en offsidefälla helt perfekt. Även bra med bollen vid fötterna.

Virgil van Dijk 8

Lekte stundtals med Watfords anfallare och verkade inte särskilt bekymrad över det som ställdes i hans väg. De öppnande krossbollarna gav också Liverpool en extra dimension i anfallsspelet.

Andrew Robertson 8

Besvärlig att hantera både i närkamperna och lyckades ta sig ur tighta situationer gång på gång. Pumpade på ute till vänster i både offensiv och defensiv riktning. Gav verkligen ett stabilt och resolut intryck.

Jordan Henderson 8

En maskin på mittfältet som höll igång rytmen i Liverpools passningsspel och som systematiskt pulvriserade Watfords försök att komma in i matchen.

James Milner 8

Väldigt bra både med och utan boll. Hans rörelsemönster låg inte bara bakom mål och assist utan var också starkt bidragande till att Watford aldrig riktigt fick något grepp om bortalaget.

Naby Keita 8

Inte rädd för att spela fysiskt och smälla på lite. En stor del av lagets totala dominans på mittfältet med ett fint passningsspel. Testade även skott från distans som letade sig in i virket.

Mohamed Salah 10

Gav säkerligen Danny Rose mardrömmar för flera veckor framöver. Lyckades vinna duell efter duell genom att utmanövrera sin försvarare under press och via fart i en mot en. Stod också för matchens två stora höjdpunkter med en utsökt assist med grymt vass precision och ett solomål där han snurrade upp 4-5 spelare och avslutade vackert i bortre. Absolut världsklass.

Sadio Mané 8

Stod för 100:e målet i Premier League via ett distinkt avslut som lämnade Foster helt chanslös. Också involverad i uppbyggnaden till andra målet och hade bud på fler mål framåt.

Roberto Firmino 9

Rätt man på rätt plats gånger tre gav ett fint och ett välförtjänt hat trick för Bobby. Visade stor spelglädje och var mycket inflytelserik i Liverpools uppbyggnadsspel och anfallsspel.

Kostas Tsimikas (in istället för Robertson minut 64) – 7

Energifyllt inhopp och var verkligen ettrig i att vinna tillbaka bollen högt upp i planen.

Alex Oxlade-Chamberlain (in istället för Alexander-Arnold minut 65) – 7

Fick några välbehövliga minuter att visa upp sig och visade även han mycket energi.

Neco Williams (in istället för Milner minut 83) – N/A

Kom in och assisterade till matchens sista mål.


Vår Man of the Match: Mohamed Salah