Manbortfall och tveksamma beslut kostade poäng i London.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Hjälte och syndabock på samma gång. Klev fram med några makalösa räddningar i matchen fram tills misstaget som gav Son öppet mål.

Trent Alexander-Arnold 8

Hade ingen lätt uppgift defensivt och fick hålla uppe farten i benen för att hinna till rätt sida på Spurs snabba omställningar, det lyckades han bra med. I offensiven var det assist återigen och mycket nära mål.

Joel Matip 6

Hade fullt upp med Kane och Son. Hade några nerviga ögonblick mot duon och kändes inte lika betryggande som vi är vana vid.

Ibrahima Konaté 6

Både vann och förlorade dueller mot Kane. Däremot så var han mer lyckosam mot Son. Försökte en patenterad längre van Dijk-boll mot Salah, den gick inte fram och därefter försökte han inte igen.

Andrew Robertson 6

Involverad i allt verkligen. Fick vara glad att han inte bröt benet, levererade ett välplacerat assist till Jota, stod sen för ett mål och avslutade till sist matchen med ett dumt rött kort.

Tyler Morton 5

Lyckades inte med den stundtals övermäktiga uppgiften att fylla Fabinhos och Hendersons skor och skydda backlinjen. Medspelarna verkade inte riktigt lita på ynglingen med boll efter några enkla misstag på mittfältet.

Naby Keita 6

Många bra intentioner men lite ojämn i utförandet. Framförallt så slängdes många passningar bort i onödan. Utöver det en viktig spelare i erövrandet av boll. Varnad för tjafs mot domaren.

James Milner 6

Slängde bort mycket bollar i onödan. Skötte däremot sina defensiva uppgifter på ett uppoffrande sätt och utan vice-kaptenens spelförståelse hade detta mycket väl kunnat sluta i noll poäng.

Mohamed Salah 6

Kunde inte hota Tottenham-försvaret tillräckligt ofta från högerkanten. Liverpools anfallsspel var mer fokuserat på andra kanten. Involverad i rabaldret innan 2-1 målet, utöver det så fick vi se en rätt så medel insats.

Sadio Mané 7

Den Liverpool-spelare som skapade mest offensivt. Otroligt bra en mot en och utnyttjade verkligen faktumet att Emerson Royal blev kortbelastad tidigt efter att Mané ryckt förbi honom och blivit nerdragen.

Diogo Jota 7

Knappt involverad innan han dök upp med en vältajmad nick som satt i nät. Fick ingen straff efter att ha blivit nerriven bakifrån. Jobbade annars hårt i defensiven när Liverpool blev en man mindre i andra.

Roberto Firmino (in istället för Morton minut 60) – 6

Fick inte riktigt ut något i offensiven innan matchbilden förändrades efter det röda kortet. Då handlade det snarare om att ligga rätt i defensiva positioner och behålla boll inom laget. Det hjälpte han laget med.

Kostas Tsimikas (in istället för Mané minut 81) – N/A

Försökte spela sitt vanliga spel och ge sig av på offensiva utflykter. Det öppnade upp ytor bakåt men gav också en och annan chans framåt.

Joe Gomez (in istället för Jota minut 90+2) – N/A

Stöttade upp i mittförsvaret.


Vår Man of the Match: Alexander-Arnold