Det blev en uddamålsseger för Liverpool i det svåra bortamötet med Newcastle, men trots de jämna siffrorna var segern aldrig hotad. Den rätta skärpan saknades hos våra anfallare, men en gedigen laginsats gjorde att Keitas tidiga ledningsmål räckte för tre poäng.

#1 – Rotationen Vi spelare matcher väldigt tätt nu och det är en tuff uppgift för Klopp att hålla alla spelarna fräscha, inför den här matchen var det självklart att det skulle roteras en del, men jag tror vi var många som överraskades av att det blev så pass stora förändringar i elvan. Som vanligt visade det sig dock att Klopp visste precis vad han gjorde, ersättarna som kom in gjorde det bra och våra slitna spelare fick en bekväm lördag. På mittfältet vill jag, såklart, lyfta fram James Milners insats. Han är ingen Thiago och kommer aldrig att bli det, han erbjuder något annat och i den här matchen var det precis vad som behövdes. Han kämpade, slet, vann dueller och drev på laget. Thiagos mittfältsspel är vackert att se, det är James Milners också, fast på ett helt annat sätt.


#2 – Joe Gomez Den av ersättarna som imponerade allra mest var dock Joe Gomez, en spelare som haft några jobbiga säsonger och fått se sig halka längre och längre ner i rangordningen. Att Gomez alltid varit bäst centralt är nog de flesta överens om, men nu när han har tre spelare framför sig där och dessutom fått uppleva en säsong där Matip varit i princip skadefri har chanserna i mitten blivit få. Han är dock fortsatt vårt bästa alternativ till höger när Alexander-Arnold behöver vila och sett till hans senaste prestationer är det frågan om han kanske har utvecklats till en mer kapabel backup än jag trodde han skulle kunna bli. Han har alltid varit snabb och trygg defensivt, men nu hänger han med i offensiven på ett bättre sätt och har slipat en hel del på sina inlägg. Han är lite grand i samma sits som James Milner i den här matchen, han ersätter en spelare med unika egenskaper och kommer aldrig att kunna göra det fullt ut. Det han kan göra är att komma in och göra det som han gör bra och på så sätt göra att vi saknar världens bästa högerback aningen mindre. Vill Gomez vara kvar i Liverpool i nuvarande roll? Han är i fel ålder för att spela så sällan, han har tappat sin plats i landslaget och får få chanser i sin bästa roll, men är det någon som kan övertyga honom om att han är en viktig del av vårt lag framöver så är det Klopp.

#3 – Tvekampen fortsätter Vi fick vara ligaledare i några timmar, sedan hade City städat av Leeds med 4-0 och återtagit serieledningen. Det känns tyvärr tveksamt att Guardiolas mannar kommer att tappa fler poäng, men vi kan inte göra annat än att fortsätta pressa dem genom att vinna våra matcher. Vi gör en i det närmaste perfekt säsong, har spelat snart sextio matcher och bara förlorat tre av dem, varav en ändå blev en seger. Räcker det här inte för att vinna ligatiteln är det såklart oerhört bittert, men det gör inte vår säsong mindre imponerande.