En på förhand tuff bortamatch på St James’ Park slutade med ytterligare en stabil seger och roterad trupp inför kommande matcher.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Fick plocka ett par skott, till skillnad från senast. Riktigt bra positionsspel, höll fokus och dessutom utmärkt i sitt passningsspel.

Joe Gomez 9

Lysande i sitt försvarsspel mot Joelinton och St Maximin och lämnades väldigt fri ute på högerkanten vilket Gomez exploaterade med några riktigt vassa inspel.

Joel Matip 8

Stressade inte upp sig i onödan och lyckades få sina långa ben runt sin anfallare och vinna boll. Började efter paus att kliva upp med bollen för att hota offensivt, även det med fint resultat.

Virgil van Dijk 8

Spelade även han med ett stort lugn trots en bitvis hög intensiv press från Newcastle. Lyckades dock med lugn och ro spela bollen vidare både med höger- och vänsterfoten. Utöver det väldigt dominant i luftrummet i vanlig ordning.

Andrew Robertson 8

Solid defensiv och kunde utnyttja sin oerhörda frenesi till att ta sig fram längs vänsterkanten och addera ytterligare ett anfallshot i och utanför straffområdet.

Jordan Henderson 7

Fick inte helt överraskande se sig utbuad av hemmapubliken innan de gav upp efter att kapten Hendo rört bollen för många gånger. Lyckades ta Liverpool ur den första anstormningen och kunde sen med stabil hand ta ett rejält grepp om mittfältet. Vilades med cirka 20 min kvar.

Naby Keita 8

Högst involverad i offensiven. Tog för det mesta rätt beslut i presspelet och var så kylig när han fick chansen framför mål när han läckert drog målvakten och smackade in bollen i nät.

James Milner 8

En typisk Milner-insats med mycket energi och inställning. Lade inga fingrar emellan vilket han visade i synnerhet när han tappade boll och vann tillbaka den med en resolut (men fair) brytning som ledde fram till det matchvinnande målet.

Luis Diaz 8

En ständig närvaro i Liverpools offensiv med sin snabbhet vilket skapade upp ytor både för sig själv och sina medspelare. Kvick både i djupled plus med att studsa upp igen när han föll i gräset.

Sadio Mané 7

Missade ett par gedigna chanser på vardera sida halvtidsvilan. Tog sig återigen till de riktigt heta lägena men kunde inte sätta dit bollen idag. Fick även han vila några minuter inför kommande uppgifter.

Diogo Jota 8

Vann sina dueller i luften vilket bland annat gjorde att Dubvraka fick sträcka ut ordentligt mellan stolparna på en av matchens hetaste avslut. Annars många fina egna initiativ där han bland annat levererade en intelligent vältajmad assist fram till Keita.

Mohamed Salah (in istället för Mané minut 69) – 7

Rörde verkligen om i grytan och hade bud på mål flera gånger utan att få till sista touchen eller avslutet.

Fabinho (in istället för Henderson minut 69) – 7

Slottade in bra i kaptenens ställe med bra positionsspel och bra tacklingar.

Thiago (in istället för Milner minut 78) – N/A

Oerhört trygg med boll vilket skapade ett extra lugn i laget.


Vår Man of the Match: Joe Gomez