Ett ungt lag gick komfortabelt vidare till nästa omgång i FA-cupen.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Caomhin Kelleher 7

Involverad väldigt lite i matchen innan det helt plötsligt smällde till i nätet bakom honom. Enda misstaget kom via en liten halkning på slutet, det redde dock ut sig ändå.

Conor Bradley 8

Släppte förvisso igenom ett par bollar från sin kant. Offensivt var det däremot desto mer imponerande med massvis av fina intentioner och aktioner mot Shrewsburys straffområde. Fick kröna en fin insats med ett assist.

Ibrahima Konaté 7

Lite nonchalant vid det inledande baklängesmålet. Lyfte dock upp fokuset och kunde avstyra några få situationer via sin grymma styrka och snabbhet. En lite dålig mottagning ledde också fram till ett bonusassist som gav Firminos mål.

Virgil van Dijk 7

Hans närvaro i straffområdet gav en straff som gjorde att Liverpool kunde vända på steken. Rätt så ohotad defensivt även fast det såg lite väl bakåtlutat och nonchalant ut emellanåt.

Andrew Robertson 7

Välkommen återkomst efter sin avstängning de senaste veckorna. Mycket patenterade energiska löpningar. Åkte på en smäll mot slutet vilket fick Klopp att ta av honom.

Fabinho 8

Trygg med bollen och tog initiativ att både driva upp bolltempot och kliva upp i planen på ett bra sätt. Tog ansvaret från straffpunkten och passade även på att smälla in en boll till i nättaket på övertid.

Tyler Morton 7

Vågade ta för sig med bollen och ta lite risker till skillnad mot flera andra av de yngre mindre rutinerade spelarna.

Elijah Dixon-Bonner 6

Spelade väldigt enkelt och höll bollen inom laget som central mittfältare. Lyfte sig efter paus när han fick kliva ut på vänsterkanten och blev sånär målskytt. En briljant räddning av motståndarlagets målvakt snuvade honom på det.

Kaide Gordon 7

Spelade med ungdomlig entusiasm och ville ständigt ha bollen. Visade klass som hittade en lucka framför mål och 17-åringen avslutade sedan vackert fram till sitt första mål på Anfield.

Curtis Jones 6

Kändes lite tyngd av ett ungt lag bredvid honom och fick ta ett stort offensivt ansvar. Lite väl bollkär emellanåt trots riktiga intentioner och tog avslut från några hopplösa lägen. Helt okej men kan bättre.

Max Woltman 6

Hade svårt att komma med i spelet och hitta en fri yta. Ofta omringad av fyra-fem spelare längst fram och just där var det svårt att uträtta något av värde i sin position som falsk nia.

Takumi Minamino (in istället för Woltman minut 45) – 7

Gav lite välbehövlig erfarenhet till offensiven. Tog smarta beslut att droppa ner i planen för att få igång medspelarna.

Roberto Firmino (in istället för Dixon-Bonner minut 69) – 7

Verkade spelsugen och ville bjuda på show vilket hans klackmål blev det yttersta beviset på. Resterande del så försökte han osjälviskt spela fram de yngre förmågorna till målchanser.

Melkamu Frauendorf (in istället för Gordon minut 81) – N/A

Debut för en annan 17-åring. Kom in som en virvelvind och var både på högerkanten och vänsterkanten för att pressa till sig bollen.

Kostas Tsimikas (in istället för Gordon minut 90+2) – N/A

Hann med att göra en assist på den dryga minuten han var på planen.

James Norris (in istället för Gordon minut 90+2) – N/A

Fick springa in på Anfield.


Vår Man of the Match: Fabinho