Efter en oerhört underhållande match delade de senaste årens suveräner på poängen när man återigen drabbade samman på Anfield. 2-2 slutade matchen, ett resultat som nog båda sidor var ganska nöjda med, samtidigt som chanser fanns för båda lagen att ta hem alla tre poängen.

#1 – Milners mardrömshalvlek James Milner tog återigen plats till höger i backlinjen och efter stabila insatser tidigare under säsongen var det nog inte så många som höjde på ögonbrynen över det, den här gången var det dock allt annat än stabilt. Phil Foden fick övertag på vår rutinerade kämpe och det övertaget utnyttjade City om och om igen. Vi var nog många som överraskades när Milner fick spela vidare efter pausvilan, det gula kort han hade hängde över honom och ett andra kort kändes verkligen inte långt borta. Han skulle nog ha fått sitt röda kort i den andra halvleken, men turligt nog friade domaren och Klopp hann få till ett byte innan det var för sent. Han var bättre i den andra halvleken Milner, men det råder ingen tvekan om att han hör hemma på mittfältet och inte som ytterback, åtminstone inte mot motstånd av den här kalibern.


#2 – Den bäste? Mohamed Salah fortsätter att imponera, igår stod han först för en fin assist och sedan krönte han insatsen med målet, målet som alla pratar om. Röster börjar höjas om att Salah kanske är bäst i världen just nu, den typen av diskussioner är såklart alltid svåra, speciellt om man håller på laget där spelaren i fråga håller till, men att han är med där uppe är det inget snack om. Han spelar på en nivå nu som är enorm och gör mål i nästan varje match. Jag skulle inte byta honom mot någon spelare i världsfotbollen och hoppas att klubben gör allt för att få honom att förlänga. Salah har många bra år kvar och de åren ska han spendera i Liverpool.


#3 – Vilka var vinnare? Matchen slutade oavgjort, så på pappret fick vi ingen vinnare, men frågan är vilket av lagen som, sett till säsongsinledningen, kan vara mest nöjda med det här resultatet? För vår del är det såklart starkt att ta oss in i matchen efter den svaga inledningen, samtidigt som City måste ha känt att de kastade bort en chans att verkligen ta greppet, då de inte lyckades få utdelning på sitt stora bollinnehav under den första halvleken. Vi hade ledningen två gånger, men City kom igen och i slutminuterna hängde det verkligen mål i luften åt båda håll, med Fabinhos chans som den allra största. Slutresultatet får nog ses som rättvist i slutändan, min känsla är dock att City nog kommer att vara det lag som är mest nöjda med det här. Trots att de såklart hade hoppats på mer lämnar de den senaste veckans möten med Chelsea och Liverpool med fyra poäng i bagaget och kan se fram emot att ha hemmaplan nästa gång lagen möts. Vi kan i stället se tillbaka på två oavgjorda hemmamatcher mot de största titelhoten, i en av matcherna spelade vi en halvlek med en man mer och i den andra hade vi ledningen med tio minuter kvar. Vi har en bra position, men det hade kunnat vara bättre, mycket bättre.

2 kommentarer
  1. Tänk om Fabbe vore snabbare både i tanke och handling. Sen måste Klopp lära sig att man får byta spelare när som helst under en match.

  2. Salah och Mané bör alltså missa Brentford hemma, Crystal Palace borta och eventuellt Leicester hemma. Kunde varit värre!

Kommentarer är stängda.