Ett reservbetonat Liverpool tog sig enkelt vidare till nästa omgång av ligacupen, ett mål av Minamino och en straffräddning av Kelleher lade grunden i den första halvleken och i den andra sprang man ifrån till 3-0

#1 – Supertalangen Kaide Gordon fyller 17 år nästa vecka, igår gjorde han debut från start i Liverpool och det råder ingen tvekan om att det här är en riktigt stor talang vi plockat in. Gordon visade upp en fin teknik och ett förstasteg som satte motståndarna i stora bekymmer. Trots sin ringa ålder spelade han klokt och värderade de lägen som gavs på ett imponerande sätt. Med lite marginaler på rätt sida hade han kunnat göra både mål och assist, men även om det inte blev så den här gången kan vi nog slå fast att det här inte var sista gången vi såg honom i en Liverpool-tröja.


#2 – Kellehers insats Att Alisson är ohotad etta i Liverpool skriver nog alla under på, men bakom honom har det inte alltid varit lika tydligt. Länge var Adrian den givna ersättaren de gånger som vår brasilianske stormålvakt inte kunde spela, men efter en rad med tveksamma beslut fick unge Kelleher chansen förra säsongen och visade då upp ett imponerande spel. Igår fick han göra sin säsongsdebut och återigen ingav han ett helt annat förtroende än sin spanske konkurrent. En straffräddning och flera vakna utrusningar bidrog till att Liverpool kunde hålla ännu en nolla. Kelleher känns mer och mer som en fullgod backup till Alisson.


#3 – Stärkta aktier? Flera av startspelarna igår har fått väldigt begränsat med speltid tidigare under säsongen och hade här chansen att stärka sina aktier inför kommande matcher. Divock Origi gjorde ytterligare en fin insats, efter en bra match mot Milan förra veckan kom han med gott självförtroende in i matchen och bidrog en hel del i offensiven. Ett mål och ett assist, utöver det en fin arbetsinsats. Fortsätter Origi så här kan vi nog komma att få mer nytta av honom den här säsongen än många trott innan. Minamino gjorde två mål och var, speciellt i den andra halvleken, med och byggde upp anfallen bra. Kanske att han föll ut ur matchbilden i omgångar, men med tanke på att det här var hans första start för säsongen är det kanske inte så konstigt. Oxlade-Chamberlain däremot, hans formsvacka verkar avgrundsdjup. Han är en otroligt mycket bättre spelare än han visar just nu, men frågan är om han någon gång kommer kunna spela sig i form hos oss?

1 kommentar
  1. Oxen är nog slut. Tyvärr. Man måste älska killen men skadorna har nog tagit ut sin rätt

Kommentarer är stängda.