Det blev en säker seger i hemmapremiären för Liverpool, Burnley slogs tillbaka med 2-0 efter mål av Jota och Mané.

#1 – Publik på Anfield Äntligen! Efter en hel säsong med tomma läktare fick vi se en match med ett fullpackat Anfield och genast blev vi påminda om vad fotboll är egentligen. Jag var nog inte ensam om att få gåshud av att höra You´ll never walk alone sjungas på arenan innan matchen drog igång och när matchen sedan drog igång kunde man tydligt märka på spelarna på planen att det här är en annan sport när det finns människor runt planen som lever sig med. Oj, så jag har saknat det här.


#2 – Elliots debut Egentligen borde man inte ha blivit överraskad av att se Harvey Elliots namn i startelvan, han har fått spela en hel del under försäsongen och det har länge varit tydligt att Klopp är ett stort fan av den unge engelsmannen. Nu var det alltså dags för debut från start i Premier League för Liverpool och det var väldigt roligt att se honom ta för sig. Han var inte det minsta rädd för att ta initiativ och använde sin teknik och snabbhet på ett klokt sätt. Assisten till Salahs bortdömda mål var väldigt välslagen, det var synd att Salah befann sig några centimeter på fel sida. Elliot hade dock en fot med i 2-0-målet i den andra halvleken och kan tveklöst kvittera ut ett godkänt betyg för matchen. Han kanske vägde lite lätt några gånger, men vi pratar alltså om en spelare som är 18 år. Det här är en blivande storspelare.


#3 – Klopps kommentarer Trots segern var det en lite irriterad Klopp som pratade med pressen efter matchen, anledningen var det tuffa(fula) spel som Burnley höll på med. Redan tidigt i matchen blev Elliot nedsparkad och det var överlag en hel del satsningar som hade kunnat resultera i varningar, om nu domaren varit intresserad av att skydda spelarna. Det är inte första gången vi möter Burnley och de spelar på gränsen, den här gången slapp vi skador, men så har inte alltid varit fallet. Klopp var inte nöjd med domarnivån och betonade att man borde göra mer för att skydda spelarna, inte bara se till att det blir ett flyt i spelet.

1 kommentar
  1. Håller med om att det var en fantastisk känsla med publik på Anfield igen. Vissa andra arenor gjorde sig lika bra med ”publikljud” men Anfield är något extra! Annars kommer jag nog komma ihåg den här matchen som Elliotts debut.

Kommentarer är stängda.