Sean Dyche fick se sig nollad och besegrad när Liverpool vann mot Burnley. Här är våra betyg på Liverpool-spelarna denna lördagseftermiddag.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 8

Snabba utrusningar som gav trygghet till backlinjen. Dessutom trygga handskar när Burnleys träiga anfallare var framme och hotade ett passivt Liverpool till en början. Imponerade dessutom med fötterna och nollan är fortsatt intakt efter två matcher.

Trent Alexander-Arnold 8

Väldigt bra på att värdera i passningsspelet när man behövde byta kant, eller slå den raka bollen i djupet. Hade inget vidare defensivt understöd av Elliott men klarade sig ändå riktigt bra på egen hand. Satte dessutom pricken över i:et med sin genialiska lobbpass som säkrade segern definitivt.

Joel Matip 7

Klarade av brottningsmatchen mot Barnes och Wood på ett bra sätt. Gick inte bort sig och blev aldrig för het.

Virgil van Dijk 7

Fortsatte där han lämnade vid senast. De långa svepande diagonala bollarna gav Liverpool en dimension att använda kanterna. Behövde inte brottas lika mycket som sin mittbackskollega, hade dock ändå huvudet på några nödvändiga rensningar ut ur straffområde med omnejd. Jobbar på att få upp klippet i steget som fortsatt är lite ringrostigt.

Kostas Tsimikas 8

Ytterligare en fin insats av greken som återigen visade sin offensiva kvalité genom att pricka huvudet på Jota med sylvass precision fram till 1-0. Tog annars fighten mot Burnley och tog sig ur flera tighta situationer genom mycket fin teknik. Fick en smäll mot axeln i andra och klev av i slutsekunderna.

Jordan Henderson 8

Likt Trent väldigt bra på att värdera när man skulle göra vad i passningsspelet och satte tempot plus rytm på mittfältet. Kaptenen befann sig också alltid på rätt plats vid rätt tillfälle. Övertygande comeback och en av matchens klara dominanter.

Naby Keita 7

Bra energi och gjorde kanske en typisk Wijnaldum-insats med mycket hårt jobb i det tysta. Gav bort bollen några gånger när han klämde in sig på väldigt små ytor. Fortsatte dock ständigt att sticka in och hitta passningar som bröt mönstret vilket var en av nycklarna till vinsten idag.

Harvey Elliott 6

Chansen dök upp för 18-åringen efter några sena återbud på mittfältet. Fick inte riktigt till det i första halvlek och stod för några nybörjarmisstag när han kladdade lite för mycket på bollen i defensiv tredjedel. Fick också se sig besegrad i duellspelet mot större starkare Burnley-spelare, och var inte särskilt generös i understödet för Trent. Efter paus fick vi dock se en annan spelare där han fick fokusera mer på offensivt uppbyggnadsspel med näsan mot mål och där han gjorde det riktigt bra. En debut som säkert gav mersmak och som det finns mycket att lära av.

Sadio Mane 7

Gav bort bollen lite väl enkelt i passningsspelet till en början och fick inte riktigt till det i nickar, avslut eller kortpass. Desperat på att bräcka nollan och fick till slut bollen i nät – viktigt för både Mané själv men också för laget i stort är känslan.

Mohamed Salah 8

Fick förvånansvärt stora ytor att springa i längs högerkanten och hade en boll i nät. Målet plockades dock bort av VAR trots att offsidelinjen blivit bredare till denna säsong, knappt men rätt beslut. Så fort Liverpool utgjorde ett hot och vaskade fram chanser så var Salah så gott som alltid en av spelarna som såg till att befinna sig i rätt zon. P.S Ser dessutom ut att vara i fysiskt toppslag >> styrka, fart, kroppskontroll. Wow.

Diogo Jota 7

Oerhört effektiv och mål i andra matchen på raken i ligaspelet. Varierade att dra isär Burnley med att droppa ner för att sätta ut bollen mot kanten, eller löpa rakt in mot straffområdet. Dessutom en av Liverpools säkraste spelare med bollen. Går från klarhet till klarhet och Firmino får svårt att plocka tillbaka platsen i startelvan om portugisen fortsätter såhär.

Thiago (in istället för Keita minut 81)

Fick några minuter att dansa sig fram och vicka på höfterna. Snurrade upp en och annan motståndare.

Roberto Firmino (in istället för Jota minut 81)

Mån om att visa upp sig.

Joe Gomez (in istället för Tsimikas minut 90+2)

Fint att se på planen igen efter knäskadan.


Vår Man of the Match: Trent Alexander-Arnold

4 kommentarer
  1. Jag ber om ursäkt på förhand för en 6 i Elliotts riktning.. 🙂 Många andra gav honom en 9, vilket känns anmärkningsvärt åt andra hållet tycker jag. På det stora hela kände jag att det var en klart godkänt debut, där det i anfallsväg faktiskt såg riktigt bra ut emellanåt. Blir otroligt intressant att följa hans framfart denna säsong.

  2. En sexa på Elliott känns klart i underkant. Kanske inte briljant i defensiv riktning… men fasen en 9:a, 10:a på bollbehandling. Fick svåra bollar att ta emot, men löste det med bravur. Bra bollbehandling! Messiesk.

    • Haha ja höga betyg på bollbehandlingen, det är jag beredd att hålla med om, stundtals riktigt fin känsla. Sen är det nog en liiiten bit kvar till Messi fortfarande men jag förstår din poäng 😉

  3. Trent var min man of the match också. J-vlar vilken kvalitet det finns i hans spelsinne och högerfot. En playmaker från högerbackspositionen.

Kommentarer är stängda.