Efter att ha hamnat i ett tidigt underläge vände Liverpool till seger i hemmamatchen mot Newcastle, detta under en tid då det mer pratas om de matcher som inte spelas.

#1 – Covid och avbräcken Vi saknade van Dijk, Fabinho och Curtis Jones under torsdagen, alla tre hade testat positivt för Covid-19 och fick därför, såklart, inte vara med i truppen till matchen. Pandemin har återigen satt klorna i Premier League, precis som i resten av samhället, och det känns som att varje match som spelas hänger på en skör tråd. Inför helgen är redan merparten av matcherna uppskjutna och det uppkommer nya fall i klubbarna hela tiden, Premier League står inför en väldigt svår period och de styrande behöver verkligen se över hur man ska hantera den här situationen. Det pratas om att ta en paus i spelet, för att låta den värsta smittohärden passera, samtidigt finns det inga garantier för att det inte drar igång igen när man startar om. Ska man spela vidare behöver det dock klargöras vad som krävs för att en match ska skjutas upp, hur många fall ska ett lag ha för att få skjuta upp? Ska det räcka med att det finns smitta i truppen eller ska det krävas att man inte har spelare nog för att få ihop ett lag? Jag vill, som fotbollsfantast, såklart se att Premier League spelas vidare, men ser samtidigt inget syfte med att spela just nu om det i slutändan bara kommer att handla om vilket lag som haft mest tur med smittospridningen.


#2 – Trents bomb Vad som var matchens mål behöver nog inte diskuteras, Trent Alexander-Arnolds jätteskott kastade nog många av oss tillbaka till Gerrards tid. Det var ett oerhört vackert mål, personligen tycker jag att det är precis den sortens mål som är de allra vackraste. En ren träff, en ostörd bollbana, en chanslös målvakt och ett nät som kastas tillbaka när bollen når fram. Han har tagit ett ytterligare kliv i sin utveckling Alexander-Arnold, det är lätt att glömma att han fortfarande är väldigt ung och spelar på en position som kräver både offensiv och defensiv mognad. Att han är bländande framåt har vi vetat om länge, men jag tycker han blivit lite mer mångsidig i sina framstötar på sistone, delvis tack vare att även hans vänsterfot används en hel del. Defensivt har han fått kritik från vissa håll under de första åren av karriären, även om jag tycker att den bitvis varit obefogad är det roligt att se hur han utvecklat sitt försvarsspel under den här säsongen. Brytningen mot Fraser under torsdagen var viktig, men just den aktionen var också aningen tursam, millimeter från att i stället innebära straffspark. Han är dock tryggare i sitt försvarsspel i stort nu, kan stänga igen sin kant oftare och har blivit starkare. Även om jag personligen inte har något emot att han inte spelar i landslaget så är det obegripligt att han inte är given och om jag vore Southgate skulle jag göra allt jag kunde för att få in honom i elvan, även om hans störste konkurrent, Reece James, också är en oerhört duktig spelare.


#3 – Salah Ny match, nytt rekord. Det börjar nästan bli tjatigt runt Salah nu, hans produktion den här säsongen är extremt imponerande och i match efter match gör han poäng. Han har gjort vackrare mål än det mot Newcastle, men återigen befann han sig på rätt plats när chansen dök upp och gjorde såklart inget misstag. Trots att alla motståndare vet precis vilken spelare de måste rikta sina blickar mot är det inget lag som lyckas hindra vår egyptiske stjärna från att producera. Kontraktet är fortfarande inte löst och det blir knappast billigare för FSG, jag börjar personligen bli orolig för att det här kanske är det sista vi ser av Salah i Liverpool. Salah har hela tiden varit tydlig med att han vill stanna och att bollen ligger hos FSG, ändå dröjer det. Salah vill såklart ha väldigt bra betalt, frågan är om FSG vill ge honom de pengarna nu när han börjar komma upp i åren. Jag tror att Salah är en spelare som kommer att hålla länge till, men känslan nu är att FSG inte är lika övertygade.

3 kommentarer
  1. Jag tycker även att man bör lyfta fram Mane också. Hur lätt hade det varit att bara lägga sig ner för en straff, istället står han upp och avslutar vilket många andra inte skulle gjort.

    • Det har du rätt i, han hade väldigt stor del i Salahs mål. Det vill sig inte riktigt för Mané i avsluten, men han bidrar med en hel del ändå.

  2. Ostörd bollbana? Chanslös målvakt? Han är ju på den med fingrarna men eftersom det är så stor kraft orkar han inte tippa den;)
    Men sjukt snyggt mål:)

Kommentarer är stängda.